Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2015, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa Franjo doputovao u Srednjoafričku Republiku

Papa Franjo, srdačno dočekan u nedjelju u Banguiju, pozvao je stanovnike Srednjoafričke Republike da polože oružje i prevladaju “strah od drugih”, a u katedrali je otvorio "sveta vrata" u znak pokajanja i pomirenja.

Papin 26-satni posjet Banguiju, glavnom gradu Srednjoafričke Republike, ocrtava njegovu želju da svom snagom podrži zaustavljanje međuetničkog sukoba u zemlji koji traje od 2013.

Deseci tisuća vjernika su ga pozdravljali mahanjem granama dok je prolazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << cestama na kojima su bile raspoređene brojne snage UN-a i policije.

S porukom mira i međuvjerske pomirbe, Papa je u nedjelju doputovao iz Ugande u Srednjoafričku Republiku, najopasniju dionicu afričke turneje, koju nije pristao otkazati bez obzira na opasnosti.

Papa je pozvao sve koji neopravdano koriste oružje u zemlji da polože "taj instrument smrti".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Papa Franjo u afričkoj džamiji: Muslimani i hrišćani su braća

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015

BANGUI - Papa Franjo srdačno je dočekan u glavnom gradu Centralnoafričke Republike Banguiju gdje će se zadržati 26 sati...Veliki broj građana okupio se danas u glavnoj gradskoj džamiji gdje je papa pozvao na zaustavljanje međuetničkih sukoba. Podsjećajući na sektaško nasilje koje je u gradu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.