Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestinska zastava prvi put u UN

Palestinska zastava biće podignuta danas u Ujedinjeninm nacijama prvi put, što jetračak nade u vreme rastućeg očajanja što nije stvorena nezavisna držva, kako je istakao palestinski predsednik Mahmud Abas.

Generalni sekretar UN Ban Ki - mun i Abas će predsedaviti petnaestominutom ceremonijom u 13 sati (19 sati po srednjevropskomvremenu), ubrzo nakon što se palestinski lider obrati Generalnoj skupštini, javlja AFP.

Osamdesetogodišnji Abas je to nazvao "momentom nade" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u članku objavljenom u "Hafington postu" uoči ceremonije. Prognozira se da će padati kiša skoro ceo dan, a pozvane su stotine svetskih lidera da prisustvuju. Jedan zvaničnik u palestinskoj misiji nije međutim mogao da kaže koliko će ih tačno doći, osim da će ih prisustvovati puno.

Izrael i SAD se protive podizanju zastave i smatrajuto simboličnim gestom koji ne služi miru. Generalna skupstina UN glasala je 10. septembra da se istaknu zastave Palestine i Vatikana, zemalja koje obe imaju status posmatrača.

Rezoluciju je podržalo 119 zemalja, 45 se uzdržalo, a 8 je bilo protiv, uključujući Australiju , Izrael i SAD.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palestinska zastava danas prvi put u UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2015

Palestinska zastava biće podignuta danas u Ujedinjenim nacijama prvi put, što je tračak nade u vreme rastućeg očajanja što nije stvorena nezavisna država, kako je istakao palestinski predsednik Mahmud Abas...Generalni sekretar UN Ban Ki -mun i Abas će predsedavati petnaestominutom ceremonijom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.