Mitrović: Uvreda srpskih žrtava rata

Izvor: Cafe.ba, 01.Nov.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Uvreda srpskih žrtava rata

BANJALUKA - Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović smatra da izricanje malih kazni za Bošnjake u odnosu na Srbe za ista krivična djela ratnog zločina pred sudovima u BiH predstavlja uvredu srpskih žrtava rata.

Mitrović je rekao Srni da to u najboljem slučaju potvrđuje nepravosnažna presuda Krivičnog vijeća Osnovnog suda u Brčkom, koje je osudilo Galiba Hadžića na jedinstvenu zatvorsku kaznu od >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << tri godine, a Nijaza Hodžića na godinu dana za ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima.

Komentarišući navode predsjednika Suda BiH Meddžide Kreso u dokumentu upućenom delegaciji Evropske komisije u BiH da je zabrinjavajući pad kvaliteta optužnica koje Sud BiH prima od Tužilaštva BiH, Mitrović smatra da je to licemjerno, jer Sud i Tužilaštvo BiH duži niz godina zajednički opstruišu procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

Mitrović je zaključio da ovakav postupak sudova u BiH pokazuje da se u BiH ne provodi Strategija o prosesuiranju ratnih zločina u BiH, koja je usvojena u decembru 2008. godine.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.