Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Apr.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan saudijski vojnik ubijen na granici Jemena

Još jedan saudijski vojnik poginuo je u razmjeni vatre sa jemenskim šiitskim pobunjenicima na granici te dvije zemlje, saopštila je danas u Rijadu arapska koalicija koja bombarduje položaje pobunjenika u Jemenu.

Vojnik je poginuo u petak u provinciji Nadžran na jugu u "sukobima koji su se nastavili do kasno u noć", izjavio je portparol koalicije, saudijski general Ahmed Asiri.

To je sedmi saudijski vojnik ili graničar ubijen pucnjavom sa sjevera Jemena od 26. marta kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je počela kampanja bombardovanja koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

Asiri je optužio pobunjenike i njihove saveznike lojalne bivšem predsjedniku Jemena Aliju Abdulahu Salehu da pripremaju operaciju u blizini granice sa Saudijskom Arabijom.

"Nećemo dozvoliti da nas oni ugroze i zbog toga bombardujemo Sadu", uporište šiitskih pobunjenika na sjeveru Jemena, rekao je Asiri.

Koalicija svakodnevno nastavlja bombardovanje oko glavnog grada Jemena i u drugim krajevima Jemena podržavajući time snage sadašnjeg jemenskog predsjednika Abdu Raboa Mansura Hadija koji je pod pritiskom pobunjenika pobjegao u Saudijsku Arabiju.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan saudijski vojnik ubijen

Izvor: Akter, 18.Apr.2015

Još jedan saudijski vojnik poginuo je u razmeni vatre sa jemenskim šiitskim pobunjenicima na granici te dve zemlje, saopštila je danas u Rijadu arapska koalicija..koja bombarduje položaje pobunjenika u Jemenu...Vojnik je poginuo u petak u provinciji Nadžran na jugu u "sukobima koji su se nastavili...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.