Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Nov.2015, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvatemala: Šestoro mrtvih u tuči u prenatrpanom zatvoru

U tuči zatvorenika u zatvoru u Gvatemali kasno sinoć poginulo je šest osoba, a nekoliko je ranjeno, priopćili su dužnosnici.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Elmer Sosa rekao je da su policija i vojska intervnirali poslije incidenta i osigurali ostale zatvorenike.

Portparol zatvorskog sistema Rudi Eskivel rekao je da je potvrdđena smrt šest zatvorenika.

Prema njegovim riječima predviđeno je da u tom zatvoru kaznu izdržava 600 osoba, ali ih je u trenutku sukoba bilo više od 3.000.

On je rekao da je tuča izbila medju pripadnicima dvije bande i zatvorenika koji ne pripadaju nijednoj grupi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Gvatemala: Šestoro mrtvih u zatvorskoj tuči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2015

U tuči zatvorenika u zatvoru u Gvatemali kasno sinoć poginulo je šest osoba, a nekoliko je ranjeno, saopštili su zvaničnici...Zamenik ministra unutrašnjih poslova Elmer Sosa rekao je da su policija i vojska intervenisali posle incidenta i obezbedili ostale zatvorenike. Portparol zatvorskog sistema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.