Završen 13. građanski protest u Beogradu, novi skup zakazan za sutra

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen 13. građanski protest u Beogradu, novi skup zakazan za sutra

Nekoliko stotina učesnika protesta "Protiv diktature" okupilo se večeras po 13. put ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, odakle su prošetali širim centrom grada uzvikujući parole protiv aktuelne vlasti i zahtevajući slobodu medija.

Skup je počeo oko 18.30, kada su sišli na kolovoz i blokirali saobraćaj. Okupljanje je kasnilo oko pola sata jer se na istom mestu održavao 57. skup vernika koji se protive potapanju valjevske Gračanice, crkve iz 15. veka koja je potopljena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << punjenjem veštačkog akumulacionog jezera.

Uz zvuke pištaljki i truba, kao i transparente "Protiv terora vlasti" i zastave Srbije, učesnici protesta krenuli su ka Terazijama, gde su negodovali zbog izveštavanja dnevnog lista Informer.

Demonstranti su, takođe, uzvikivali "Vučiću lopove, pokrao si izbore!", "Izlazite napolje!" i "Dole diktatura!".

Nakon toga kolona se uputila preko Trga Republike i Makedonske ulice do Radio-Televizije Srbije, gde su demonstranti nakratko zastali i uzvikivali "Hoćemo ostavke!".

U trenutku dok su se učesnici protesta nalazili ispred zgrade Javnog servisa RTS, naišla su kola Hitne pomoći sa uključenim rotacionim svetlima. ;Demonstranti su se razmakli da kola Hitne pomoći prođu, što je izazvalo aplauz okupljenih. ;

Skup je završen šetnjom do Doma Narodne skupštine, odakle je povorka i krenula, uz uzvike "Sutra u 18!", odnosno najavu da će protest biti nastavljen u nedelju u 18 časova.

Na skupu nije bilo vidno prisustvo uniformisane policije, osim saobraćajaca koji su zatvarali ulice kojima je kolona prolazila.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije su počeli 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Građani traže smenjivanje "političke elite" na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje "svih korumpiranih funkcionera".

Vladi je dat rok do 17. aprila da ispuni njihove zahteve.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PROTEST I NA VASKRS Demonstranti već 14. dan ispred Skupštine Srbije, blokiran saobraćaj pored Parlamenta

Izvor: Blic, 16.Apr.2017, 18:57

Četrnaesti protest u centru Beograda počeo je danas oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, a pola sata kasnije demonstranti su blokirali i saobraćajnicu koja povezuje Bulevar kralja Aleksandra i Trg Nikole Pašića...Na protestu je oko stotinu ljudi, koji su spremili i posebne parole za praznike...Tako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.