Za talentovanu omladinu iz gradskog fonda 150.000 evra

Izvor: Blic, 08.Maj.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za talentovanu omladinu iz gradskog fonda 150.000 evra

-  Fondacija za mlade talente Beograda do sada je prikupila oko 150.000 evra, a uskoro će biti raspisan javni konkurs – najavljuje gradski menadžer Goran Vesić.

Gostujući na televiziji Pink sa mladom violinistinjom Jovanom Savić, koja je nastupala u Knez Mihailovoj ulici, Vesić je istakao da je njen primer ukazao da se sredstva za talentovanu decu moraju rešavati na sistemski način.

– Fond je počeo sa radom 1. januara. Sačekaćemo još nekoliko kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da potpišu ugovor sa Fondacijom, kada ćemo u budžetu imati oko 20 miliona dinara, posle čega ćemo raspisati prvi konkurs, a već tokom jeseni i naredni  – navodi Vesić i poziva odgovorne kompanije i pojedince da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

On podseća da je pomoć namenjena osnovcima, srednjoškolcima i studentima do 30 godina, kako bi mogli da kupe instrumente, idu na takmičenja ili da nastave školovanje.

Gradski menažer želeo je ličnim primerom da ukaže na ovaj problem, pomogavši Jovani Savić da kupi novu violinu i izdvajajući svakog meseca od svoje plate za njenu stipendiju.

Jovana Savić, koja je nedavno osvojila prvu nagradu na republičkom takmičenju, a šestu u nizu, istakla je da i sada voli da svira u Knez Mihailovoj ulici, s tim da joj trenutno nije motiv kupovina instrumenta, već da joj javni nastup omogućava da neutrališe tremu pred važno takmičenje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gradski menadžer i violinistkinja iz Knez Mihailove pozivaju donatore da pomognu mlade talente

Izvor: Telegraf.rs, 08.Maj.2016

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Fond za mlade talente Grada Beograda do sada prikupio oko 150.000 evra i najavio uskoro raspisivanje javnog konkursa. On je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink zajedno sa mladom violinistinjom Jovanom Savić, istakao da je njen primer pokazao...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.