ZA BEZBEDNIJI PRELAZ PRUGE Delove Resnika povezivaće podzemni prolaz kod železničke stanice

Izvor: Blic, 05.Avg.2017, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA BEZBEDNIJI PRELAZ PRUGE Delove Resnika povezivaće podzemni prolaz kod železničke stanice

Meštani Resnika napokon će imati bezbedan prelaz do drugog kraja naselja, jer je u sklopu rekonstrukcije deonice pruge Rasputnica G - Rakovica - Resnik počela i izgradnja pothodnika u Ulici Aleksandra Vojinovića, u neposrednoj blizini železničke stanice "Resnik".

Kako je saopšteno iz opštine Rakovica, pothodnik će prolaziti ispod devet koloseka i povezaće deo Resnika iza pruge sa ostatkom naselja. Time će biti rešen veliki beznednosni problem, pošto je prelaz preko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koloseka bio jedini način da građani dođu do ostatka naselja.

Osim pothodnika, u sklopu rekonstrukcije stanice "Resnik" u toku je i gradnja nove pomoćne zgrade. Na ovoj deonici je planirana rekonstrukcija pet koloseka, izgradnja četiri nova pružna prelaza, kao i prilagođavanje visine perona novim kompozicijama. Rekonstrukcijom ove deonice biće poboljšano i funkcionisanje "Beovoza", navode u opštini.

Radovi na rekonstrukciji pruge Rasputnica G-Rakovica-Resnik u dužini od 7,5 kilometara počeli su u martu, a cela deonica bi trebalo da bude završena do marta 2018. godine. Ta deonica deo je pruge Beograd-Mladenovac-Niš-Preševo.

Radove su danas obišli državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić, narodna poslanica Dušica Stojković, predstavnici kineske firme koja izvodi radove, kao i predstavnici podizvođača.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.