Vesić: Beograđani, uključite se u veliku prolećnu akciju čišćenja!

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Beograđani, uključite se u veliku prolećnu akciju čišćenja!

To je obnova stare tradicije koja je postojala u Beogradu, da Beograđani tokom aprila sređuju svoj grad

BEOGRAD - Velika prolećna akcija cišćenja grada Beograda počeće 1. aprila i trajaće ceo mesec, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

On je rekao da je ta akcija obnova stare tradicije koja je postojala u Beogradu, da Beograđani tokom aprila sređuju svoj grad. Sve gradske službe radiće pojačano, kao i komunalna preduzeća, dodao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Vesić je dodao da ekipe JKP "Gradska cistoća" već uveliko rade na uređenju divljih deponija u gradu, a tokom aprila bice očišćeno više od 50 takvih mesta."Ono što je važno za ovu akciju je da neće pojačano biti angažovane samo ekipe gradskih službi već je poenta da u ovoj akciji učestvuju svi gradani. Zato smo uspostavili kontakt sa opštinama, razgovarali smo sa mnogim mesnim zajednicama, a uključihcemo i skupštine stanara", rekao je Vesić.Cilj, je kako je kazao, da tokom aprila svako uradi nešto konkretno za svoju zgradu, okolinu, svoje dvorište.

"Cilj je i da pokažemo koliko možemo da uradimo za svoj grad, da ga čuvamo i da bude lepši, rekao je Vesić.Dodao je da se u aprilu održava manifestacija "Dani Beograda" kada će biti održana svečana sednica Skupštine grada na kojoj ce biti dodeljene povelje počasnog građanina."Tokom ovog meseca činimo sve da učinimo grad lepšim. Uklanjamo grafite, iznosimo kabasto smeće, uređujemo svoje ulaze, radimo svi na tome da ovaj grad bude lepši i zato pozivam gradane da se uključe u ovu akciju, a neki od većih problema mogu da prijave Beokom servisu", rekao je gradski menadžer.

On je najavio da će JKP "Gradsko stambeno" u narednom periodu, ne samo tokom aprila, obići sve zgrade koje održava, razgovarati sa skupštinama stanara i videti šta može da se uradi najurgentnije, kao što je uređivanje stepeništa, sređivanje gelendera...Vesić je najavio da će na platou ispred rekonstruisanog Cvetnog trga preko puta Jugoslovenskog dramskog pozorišta biti sagrađena takozvana "glumačka staza duž koje ce biti biste naših najpoznatijih glumaca i reditelja, ali kao scene iz njihovih predstava."Verujem da će to biti pocetak jedne nove tradicije i zato želimo da ulice, spomenike i neka druga obeležja u gradu ne dobijaju samo generali i političari već i glumci, umetnici, novinari i svi oni koji su učinili da naš grad bude ono što jeste", rekao je gradski menadžer.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Beograđani, pripremite se za veliku akciju čišćenja grada

Izvor: Blic, 28.Mar.2015

Velika prolećna akcija čišćenja grada počeće 1. aprila i trajaće čitav mesec, jer je to obnova jedne stare tradicije koja je postojala u Beogradu, gde Beograđani tokom aprila sređuju svoj grad, kaže gradski menadžer Goran Vesić...- Imaćemo pojačan rad svih gradskih službi i komunalnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.