VELIKA AKCIJA U BEOGRADU: U toku je smenjivanje direktora BOLNICA

Izvor: Telegraf.rs, 28.Okt.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU: U toku je smenjivanje direktora BOLNICA

U Ministarstvu zdravlja danas je održan još jedan sastanak sa timovima za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama, a ovog puta su izveštaji podneti za beogradske domove zdravlja i pojedine domove zdravlja iz drugih delova Srbije, kao i za četiri klinička centra.

Jednoglasno je donet zaključak da je zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vođenja medicinske dokumentacije i higijene na nedopustivo niskom nivou potrebno predložiti lokalnim samopuravama, kao njihovim osnivačima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << da je neophodno da dođe do promene rukovodioca u domovima zdravlja Mladenovac, Voždovac i Barajevo.

Rukovodiocima domova zdravlja Savski venac, Čukarica, Zvezdara i Grocka dat je rok od 14 dana da poprave uočene nedostatke.

- Kad su u pitanju klinički centri, konstatovano je da je u Kliničkom centru Srbija nezadovoljavajuće stanje na Klinici za grudnu hirurgiju zato što nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća, kao i za uvođenje novih metoda lečenja i da je zato potrebno u ovoj klinici obaviti kadrovske promene. Direktorima Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu ostavljeno je tri nedelje da unaprede sistem organizacije posla - navode u Ministarstvu zdravlja.

Foto: Opština Voždovac

Odlučeno je i da se u Kliničkom centru Kragujevac imenuju novi direktori Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostiku.

- U izveštaju za Klinički centar Niš zaključeno je da postoje problemi u funkcionisanju Klinike za bolesti uva, grla i nosa i Centra za patologiju i patološku anatomiju, te je rukovodiocima ove dve organizacione jedinice ostavljeno 15 dana da poprave uočene nedostatke. Klinički centar Vojvodine je nedavno promenio rukovodstvo, pa će rad ove ustanove tek biti predmet analize u narednom periodu. Nemojte se opuštati, tek smo počeli ovaj posao. Hoću da svaki dan, svake nedelje obilazite ustanove za koje ste zaduženi i da im pomažete da se uvedu u red, poručio je ministar Lončar predstavnicima timova za kontrolu i zakazao sledeći sastanak za sedam dana.

(Lj. Račić)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČISTKA U ZDRAVSTVU: Promene u domovima zdravlja zbog loše organizacije i higijene

Izvor: Večernje novosti, 28.Okt.2016

Ministarstvo zdravlja predložice lokalnim samoupravama da se promene rukovodici domova zdravlja Mladenovac, Voždovac i Barajevo zbog loše organizacije posla i higijene u objektima koja je na nedopustivo niskom nivou Ministarstvo zdravlja je danas saopštilo da će lokalnim samoupravama...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.