Uklanjaju se stubovi dalekovoda u blokovima 70 i 70a

Izvor: Press, 16.Nov.2010, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklanjaju se stubovi dalekovoda u blokovima 70 i 70a

Stubovi dalekovoda u novobeogradskim blokovima 70 i 70a od Trafo-stanice "Beograd 5" do toplane biće uklonjeni, a kablovi će prolaziti kroz zemlju. Vrednost projekta je 3,4 miliona dinara, a time će grad osloboditi vredne placeve koji će moći da se izdaju ili prodaju. Ugovor o izmeštanju dalekovoda potpisali su juče predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković i predstavnik firme "Elektroistok inženjering" Dejan Paunović. Predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je uklanjanje sedam dalekovodnih stubova, a tokom izmeštanja kablova neće biti prekida u snabdevanju električnom energijom. Prvo će se postaviti podzemni kablovi, i kada taj deo posla bude gotov kroz njih će se pustiti struja, a isključiće se u nadzemnim kablovima.Milenković je ukazao da, kada su dalekovodi postavljeni, Novi Beograd nije imao toliko stanovnika i stambenih objekata koliko ih ima danas.
- Činjenica je da dalekovodni stubovi sada smetaju razvoju grada. Nadam se da će dalekovodi uskoro prestati da budu deo panorame grada i da će prostor na njihovom mestu biti lepo uređen - istakao je Milenković.
Član gradskog veća Miroslav Čučković je rekao da će velikim zalaganjem "Elektromreže Srbije" ovaj dalekovod otići u istoriju, kao i onaj na Karaburmi.
- Grad je pre dve godine došao na ideju da se dalekovod izmesti, ali zbog nedostatka novca čekalo se do sada. Ugovorom je tačno predviđeno koliko je novca potrebno za izgradnju i grad će, koliko može, pomoći, pre svega zbog sugrađana koji ovde žive. Sa druge strane, uklanjanjem dalekovodnih stubova prihodi gradskog budžeta će biti veći, jer će te parcele moći da se prodaju ili iznajme - rekao je Čučković.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.