Učenici zainteresovani za saobraćajne propise

Izvor: Studio B, 16.Jan.2011, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici zainteresovani za saobraćajne propise

Izuzetno interesovanje beogradskih školaraca bilo je tokom raspusta za upoznavanje propisa po novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju, koje je, pod pokroviteljstvom grada Beograda, organizovao Centar za talente „Voždovac".

- Predavanje je organzovano u sklopu besplatnih programa za učenike, koje tradicionalno tokom raspusta organizuje grad i gradski sekretarijat za sport i omladinu, istakao je sekretar Centra za talente Slobodan Miša Brakočević.

On je za Beoinfo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << precizirao da je predavanje, kod licenciranih predavača, odslušalo nešto više od 150 učenika iz 18 beogradskih osnovnih i srednjih škola, dok se za nastavu prijavilo više od 300 školaraca.

- Takođe, osim upoznavanja sa saobraćajnim propisima, stariji osnovci i srednjoškolci bili su u prilici da se upoznaju sa tehnikama radio operatora, kao i opštim radom u medijima. Program je za dve nedelje raspusta, koji se pretežno održavao u radio klubu „Voždovac" odslušalo 46 učenika - naveo je Brakočević.

Prema njegovim rečima, svi polaznici stariji od 15 godina prijavljeni su za polaganje ispita o poznavanju saobraćajnih propisa za motor do 50 kubuka, kao i dobijanje licence za radio amatere.

- Ovo je bila jedinstvena prilika da učenici polažu poznavanje saobraćajnih propisa po starom zakonu, koji će im u kasnijem periodu omogućiti da sa odvoženih 20 časova polažu i za B kategoriju, ali i veliku novčanu uštedu - ukazao je Brakočević.

Polaznici programa, posle odslušanih 30 časova, dobili su potvrde o završenom predavanju i člansku kartu Centra, koja im omogućuva da u sklopu njega rade stručne elaborate u zanimanjima koje žele da usavršavaju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIŠE OD 150 ĐAKA UČILO NOVE SAOBRAĆAJNE PROPISE

Izvor: Kurir, 16.Jan.2011

BEOGRAD - Izuzetno interesovanje beogradskih školaraca vladalo je tokom zimskog raspusta za upoznavanje saobraćajnih propisa po novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju, koje je, pod pokroviteljstvom grada Beograda, organizovao Centar za talente „Voždovac"...- Predavanje je organizovano u sklopu...

Nastavak na Kurir...

Zainteresovani za propise

Izvor: Danas, 16.Jan.2011

Izuzetno interesovanje beogradskih školaraca vladalo je tokom zimskog raspusta za upoznavanje saobraćajnih propisa po novom zakonu o bezbednosti u saobraćaju, koje je, pod pokroviteljstvom grada Beograda, organizovao Centar za talente „Voždovac“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.