U narednih 10 godina svi u Beogradu imaće kanalizaciju: Skupština Beograda usvojila strateški plan za razvoj vodosnabdevanja

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U narednih 10 godina svi u Beogradu imaće kanalizaciju: Skupština Beograda usvojila strateški plan za razvoj vodosnabdevanja

Skupština Beograda usvojila je danas Strateški plan razvoja vodosnabdevanja i kanalisanja naselja na široj teritoriji grada koji treba da se sprovede u narednih 10 godina i da omogući da svi građani glavnog grada budu priključeni na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će projekat koštati 575 miliona evra i da će sredstva biti obezbeđena iz budžeta.

- Mi ćemo taj novac obezbediti iz budžeta, iz doprinosa Direkcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za građevinsko zemljište, od budžeta Beogradskog vodovoda i kanalizacije i, ukoliko bude potrebno, možemo da razmotrimo da uzmemo kredit, ali samo ako bude potrebno - kazao je Mali na sednici Skupštine grada.

On je rekao da projekat ima tri cilja, a da je prvi poboljšanje kvaliteta života građana i standarda komunalnih usluga.

Svaki građanin Beograda zaslužuje da ima vodovod i kanalizaciju. Time doprinosimo i rešavanju ekoloških problema i podizanju životnog standarda. Zaštita prirodnih vodotokova je drugi cilj - naveo je Mali.

On je kazao da u Beogradu ne postoji nijedna fabrika za preradu vode i da sav odvod iz kanalizacije ide u Savu i Dunav.

- Taj problem čemo rešiti izgradnjom pet fabrika za prečiščavanje vode na teritoriji grada Beograda. Treći cilj je povećanje atrakivnosti lokacija na teritoriji grada - kazao je gradonačelnik.

Mali je rekao da to "nisu prazne priče" i da je tokom ove godine investirano milijarde dinara u vodovod i kanalizaciju.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas novinarima da je doneta strateška odluka, jer danas trećina Beograda nema kanalizaciju.

- To je posebno izraženo u prigradskim opštinama. Ali, postoje čitavi delovi grada u centru koji nemaju kanalizaciju. Recimo delovi Vračara i Savskog venca - naveo je on.

Odbornik Demokratske stranke Danilo Bašić kazao je na sednici Skupštine grada da će se "učlaniti u SNS" ako taj projekat bude ispunjen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Siniša Mali: Sve inspekcije na jednom mestu za veću efikasnost u radu

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 18:21

U Starom dvoru danas je održana druga sednica Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovoma iz izvorne nadležnosti Grada Beograda. Sednici je predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali...Na sednici je usvojen Akcioni plan komisije i formirano je pet stručnih timova za sprovođenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.