Tramvaj kao mesto kulturnih zbivanja

Izvor: Studio B, 11.Sep.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramvaj kao mesto kulturnih zbivanja

U Beogradu je promovisan projekat "Linije kulture" u okviru koga će u narednih godinu dana prestonicom saobraćati "Tramvaj dobrih vibracija" u kojem će se reklamirati kulturni sadržaji grada.

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović je rekla da je taj tramvaj 2002. godine poklonila Vlada Švajcarske, odnosno grad Bazel, a onda su ga radnici Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) preuredili i napravili prostor u kojem će se promovisati različiti kulturni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sadržaji.

"Ovo je zaista jedan divan dan za našu prestonicu i građane", rekla je ona i dodala da će projekat "Linija kulture" imati kontinuitet jer će se u "Tramvaju dobrih vibracija" svakog meseca promovisati novi kulturni sadržaji grada.

Radulović je zahvalila zaposlenima u GSP-u koji su, kako je dodala, taj tramvaj pretvorili u jednu kulturnu manifestaciju po uzoru na sve druge svetske metropole.

Prisutnima se obratio i direktor GSP-a Željko Milković koji je rekao da je "Tramvaj dobrih vibracija" ne samo tramvaj kulture već i tramvaj mašte.

"Sve ono što nam padne na pamet, a što je za promociju grada Beograda i njegovih građana može biti osvatreno uz malo truda i volje", istakao je Milković.

Ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel Ruh je rekao da mu je drago što je tramvaj u boljem stanju sada nego kada je stigao u Beograd.

"Podžavam ovu inicijativu ", rekao je švajcarski ambasador i naveo da je jedan od glavnih zadataka švajcarske ambasade da promovise Beograd kao jedan od najvećih kulturnih cenata u Evropi koji građani Švajcarske i sveta treba da posete.

On je dodao i da broj Švajcaraca koji posećuju Beograd raste i da oni dolaze kako bi obišli i kulturne znamenitosti u glavnom gradu Srbije.

Kako je rečeno, tramvaj, tipa "divag", ubuduće će biti mesto kulturnih dešavanja i mesto u kome će se najavljivati svi značajni događaji prestonice: Bitef, Radost Evrope, Bemus, Sajam knjiga, Beogradski džez festival, doček Nove godine i Ulica otvorenog srca.

Događaj su upotpunili članovi dečijeg hora "Čarolija" koji su, između ostalog, izveli i pesmu "Beograde".

Takođe, plesna gupa "Una Saga Serbica" izvela je plesni performans, a pored toga, organizovana je i vožnja "Tramvajem dobrih vibracija" kroz zanimljive delove grada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.