TRAGIČNO Ivaninog maltezera Lokija rastrgao je vlasnički pas, a JOŠ STRAŠNIJA bila je reakcija policije

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGIČNO Ivaninog maltezera Lokija rastrgao je vlasnički pas, a JOŠ STRAŠNIJA bila je reakcija policije

Mini maltezer Loki uginuo je nakon što je u nedelju ujutru napadnut od strane drugog vlasničkog psa u parku kod hotela "Palas" na Topličinom vencu.

- Ceo dan razmišljam da li da objavim ovaj post, jer to gotovo nikad ne radim, ali sam shvatila da bi to bilo sebično prema ostalim vlasnicima pasa - poručila je gazdarica uginulog psa, Ivana Balać.

Kako je objasnila na Fejsbuku, njenog ljubimca ujeo je pas akita imena Kin, nakon čega je Loki na mestu podlegao povredama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Moj pas Loki (mini maltezer), poznatiji kao lajavi krelac, u nedelju u osam ujutru napadnut je od strane vlasničkog psa akite Kima u parkiću kod "Palasa". Od ujeda je na mestu uginuo. Akita nije bila na povocu, Loki jeste. Danas sam srela vlasnika, koji je bezbrižno šetao svoje kuče bez griže savesti i rekao mi da razume moj bol. Ispostavlja se da je vlasnika psa više puta upozoren i da je Kim napadao i ostale pse, koji su prošli sa više-manje blažim posledicama.

Ona dodaje da je Lokija tog jutra šetao njen otac, a da je o nesreći odmah obaveštena policija i komunalna policija. Međutim, od njih nije dobila zadovoljavajući odgovor budući da joj je rečeno da svaki sledeći put kada vidi Kina bez povoca pozove njihovu službu.

- U policiji su mi poručili da je naš primer zaveden, ali da sem toga ne može mnogo da se uradi po ovom pitanju. Dan nakon napada pomenuti vlasnik je opet šetao svog ljubimca bez povoca, policija je pozvana, ali nismo uspeli da ih sačekamo da vidimo da li će se vlasnik sankcionisati na neki način - kaže Ivana.

Naša sagovornica ističe da je sam vlasnik problematičnog psa došao do njih sa predlogom da uspava svog četvoronošca, ali da je ona to odbila, jer je i sama veliki ljubitelj pasa i nije joj želja da se bilo koja kuca uspava.

- Nije mi namera da se životinja kazni na bilo koli način, podelila sam svoj slučaj preko društvene mreže da bih apelovala na odgovornost vlasnika pasa, jer je mnogo ovakvih nesreća, a zakon o tome nije posebno definisan. Jedina opcija koja je moguća jeste da tužite vlasnika psa za duševnu bol, ali mi se to ne čini kao prikladno rešenje - zaključuje ona.

Da podsetimo, istog jutra zabeležen je još jedan napad psa, ovog puta na sedmogodišnjeg dečaka Savu, koji se igrao u parku u Ulici Klare Cetkin na Novom Beogradu. Nakon što je doberman skočio na mališana, dete je glavom udarilo u metalnu ogradu i zadobilo lakše povrede, a policija još uvek traga za neodgovornim vlasnikom pomenutog psa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lokija više nema, otišao je u deliću sekunde: Ivaninog maltezera rastrgao je vlasnički pas u parkiću (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 17.Maj.2017

Dok je Ivana Balać šetala parkom sa svojim mini maltezerom Lokijem u nedelju oko 8 sati ujutru u parku kod hotela Palas napao ga je drugi, vlasnički pas. ..Naime, akita Kin nije bio na povocu i, iz nekog razloga, napao je maltezera, koji je od ujeda uginuo na mestu...Vlasnica se dugo mislila da li...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.