Švreceri pre kazne imaće mogućnost da kupe posebnu kartu koja će koštati 2.000 dinara

Izvor: 24sata, 17.Sep.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švreceri pre kazne imaće mogućnost da kupe posebnu kartu koja će koštati 2.000 dinara

Pred odbornicima Skupštine grada na sutrašnjoj sednici naći će se predlog izmene Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte kako bi nastavili započetu vožnju, kaže direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Ova mera, kako je Mitrović naveo, ukoliko bude usvojena, počeće da se primenjuje od petka.

Kupovinom ove karte, čija cena je 2.000 dinara, putnik >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << stiče pravo da nastavi vožnju u dnevnom saobraćaju u danu u kome je karta izdata, osim u posebnom prevozu minibus vozilima.

Podaci o putniku koji ne kupi posebnu kartu upisuju se u službenu evidenciju i stavljaju na uvid ovlašćenom službenom licu radi izdavanja prekršajnog naloga. Komunalni policajac će takvom putniku izdati prekršajni nalog.

Novčanom kaznom od 6.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje na zahtev ovlašćenog lica odbija da pokaže svoju voznu ispravu ili se vozi bez važeće ili ispravne karte.

Onome ko bude platio kaznu u roku od osam dana, iznos će biti smanjen na 3.000 dinara, precizirao je Mitrović.

Građani moraju da shvate da prevoz treba da se plaća, rekao je Mitrović i dodao da će u suprotnom biti kažnjavani, te da će taj sistem efikasno funkcionisati.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova odluka Grada: Švreceri pre kaznemogu da kupe kartu od 2.000 dinara

Izvor: 24sata, 17.Sep.2014

Pred odbornicima Skupštine grada na sutrašnjoj sednici naći će se predlog izmene Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kojom se putnicima bez karte prvo nudi mogućnost kupovine posebne karte kako bi nastavili započetu vožnju, kaže direktor Direkcije za javni...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.