SUDIJE I ADVOKATI SE SELE IZ PALATE PRAVDE: Počinje rekonstrukcija, trajaće dve godine!

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2016, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUDIJE I ADVOKATI SE SELE IZ PALATE PRAVDE: Počinje rekonstrukcija, trajaće dve godine!

Beogradska Palata pravde od avgusta prelazi na novu lokaciju u Katanićevu ulicu, a na sadašnju adresu u Savskoj ulici useliće se arhitekte i majstori, kako bi od septembra krenula sanacija i rekonstrukcija objekta, koja će trajati dve godine, piše Politika.

Radovi će biti finansirani iz kredita Evropske investicione banke, a Ministrastvo pravde završava pripremu tendera za rekonstrukciju i sanaciju, koji će biti raspisan već sledeće nedelje.

U planu je rekonstrukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << celog postojećeg objekta, iznutra i spolja, kao i pripadajuće katastraske parcele sa pristupnim platoom i ostalim pešačkim prilazima. Menjaće se i sve instalacije. Jedino će spomenik srpskom caru Dušanu ostati netaknut.

- Projektom se predviđa prostorno, programsko, funkcionalno, tehničko i tehnološko unapređenje i osavremenjavanje uslova i standarda rada, svih enophodnih instalacija, sistema i opreme za efikasno, sigurno i bezbedno odvijanje svih radnih procesa budućih korisnika - rekli su za Politiku u Ministrastvu pravde.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ovo će biti prva rekonstrukcija Palate pravde od kada je useljena 1971. godine.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Palata pravde se seli u Katanićevu, počinje rekonstrukcija

Izvor: N1 televizija, 23.Maj.2016

Beogradska Palata pravde u avgustu će biti potpuno iseljena, a sve sudije, tužioci i zaposleni preseliće se u novu sudsku zgradu u Katanićevoj ulici. U velikom zdanju u Savskoj ulici u septembru počinju radovi na sanaciji i rekonstrukciji, koji će trajati dve godine...Ministarstvo pravde završava...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.