SRBIJO, OPREZ! Pojavili se komarci zaraženi VIRUSOM ZAPADNOG NILA!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jul.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJO, OPREZ! Pojavili se komarci zaraženi VIRUSOM ZAPADNOG NILA!

Kako Telegraf saznaje, ekipe Zavoda za biocide registrovale su u Beogradu komarce zaražene virusom Zapadnog nila.

Prema našim informacijama, virus Zapadnog nila registrovan je kod komarca kuleks pipiens.

Ekipe su virus otkrile zahvaljujući kontinuiranom praćenju komaraca, a i očekivalo se da se u ovom periodu virus Zapadnog nila pojavi kod ovih insekata.

Pogledajte video kako sami možemo da utičemo na smanjenje broja komaraca, ali i šta da radimo ukoliko ih primetimo u većem broju?

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPASNO: U Srbiji se pojavili komarci zaraženi virusom Zapadnog Nila!

Izvor: Kurir, 27.Jul.2016

...Prema informacijama, virus Zapadnog Nila registrovan je kod komarca kuleks pipiens..Ekipe su virus otkrile zahvaljujući kontinuiranom praćenju komaraca, a i očekivalo se da se u ovom periodu virus Zapadnog nila pojavi kod ovih insekata..Podsetimo, dr Dragan Ilić, direktor Instituta za javno zdravlje...

Nastavak na Kurir...

AKO VAS JE OVIH DANA UJEO KOMARAC, A IMATE OVE TEGOBE, HITNO SE JAVITE LEKARU: Možda imate virus Zapadnog Nila!

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 12:23

Groznica Zapadnog Nila, koju u Srbiji prenosi naš "domaći" komarac kuleks pipiens, kod 80 odsto zaraženih ljudi prolazi neopaženo, bez simptoma, a tek pet odsto osoba može imati ozbiljne i tegobe opasne po život, kažu stručnjaci za Telegraf. Uprkos tome, oni upozoravaju sve građane da se,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.