Retrospektiva dela Milivoja Dimitrijevića

Izvor: Večernje novosti, 30.Jan.2015, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Retrospektiva dela Milivoja Dimitrijevića

RETROSPEKTIVNA izložba autora Milivoja Mila Dimitrijevića, koja obeležava dvadesetogodišnjicu od poslednje samostalne izložbe ovog beogradskog akademskog slikara, otvorena je večeras u prepunoj Galeriji ULUS-a u Knez Mihailovoj ulici. Postavku, koja obuhvata 25 odabranih dela stvorenih tokom četiri decenije stvaralaštva, pripremila je porodica ovog autora uz podršku Udruženja likovnih umetnika Srbije.Izbor slika, tempera i crteža, koje svedoče o istraživačkom duhu i posebnoj originalnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Milivoja Dimitrijevića, okupili su skoro dve stotine njegovih poštovalaca. Čast da otvori izložbu pripala je književniku Kosti Dimitrijeviću.- Čast mi je da imam priliku da još jednom uživam u delima, pre svega mog prijatelja, a onda i vrsnog umetnika. Njegov značajan rad doprineo je mnogim generacijama mladih umetnika, a znaačajan pečat ostavio je i u udruženju i mnogim likovnim kolonijama - ističe Kosta Dimitrijević.Na izložbi je predstavljena i najpoznatija slikarska kompozicija "Aarist", koja se nalazi u zbirci Narodne biblioteke Srbije. Oko mnogobrojnih posetilaca zastalo je i pred veličanstvenom slikom "Karl Apel u Vizantiji", koja predstavlja omaž poznatom holandskom slikaru.Milivoje Milo Dimitrijević bio je slikar moderne opservacije sa istančanim osećajem za savremenu harmoniju i izrazit kolorit sa elementima vizantijskog kulturnog nasleđa. Izložba će trajati do 10. februara.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Retrospektivna izložba Milivoja Mila Dimitrijevića u galeriji ULUS

Izvor: Svet, 30.Jan.2015

Posle 20 godina od poslednje samostalne izložbe, porodica beogradskog akademskog slikara Milivoja Mila Dimitrijevića uz podršku ULUS-a, pripremila je retrospektivnu izložbu njegovih dela stvorenih tokom četiri decenije uspešnog rada.. Izložbu u galeriji ULUS su otvorili kustos Natalija Cerović...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.