Rekordan odziv davalaca krvi

Izvor: Studio B, 01.Avg.2013, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan odziv davalaca krvi

"Humani građani su se odmah odazvali apelu instituta i juče smo zabeležili rekordnih 460 davalaca krvi", rekla je saradnica za odnose s javnošću Instituta Gordana Antuljeskov.

Institut za transfuziju zahvalio je danas građanima koji su se u velikom broju odazvali na njihov poziv da dobrovoljno daju krv, nakon što su se bolnice u Beogradu početkom ove sedmice suočile sa nestašicom krvi, zbog koje je počelo i odlaganje operacija.

"Humani građani su se odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odazvali apelu instituta i juče smo zabeležili rekordnih 460 davalaca krvi", rekla je saradnica za odnose s javnošću Instituta Gordana Antuljeskov.

Ona je dodala da je izuzetnu solidarnost pokazala Elektrodistribucija Beograd, sa 98 zaposlenih koji su dobrovoljno dali krv, kao i Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije, sa akcijom zaposlenih u Sektoru za javne nabavke, koji su dali krv u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

U sali Instituta za transfuziju krvi Srbije juče je krv dala 191 osoba. Na Trgu Republike u autobusu prikupljeno je 85 jedinica krvi, a u transfuziomobilu na Čukarici 74 osobe su dale krv.

"Apel je i dalje na snazi, s obzirom na to da je avgust tradicionalno mesec u kome ima najmanje davalaca", rekla je Antuljeskov i podsetila da Institut za transfuziju krvi Srbije, u Ulici Svetog Save 39, radi radnim danima od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati.

Autobus na Trgu Republike radi svakog dana osim nedelje od 9 do 19 sati, dok u Urgentnom centru krv može da se da svakog dana osim nedelje, od 9 do 16 sati.

U okviru letnje kampanje, u petak će transfuziomobil biti na Gradskom trgu u Gornjem Milanovcu od 10 do 16 sati, a ambulanta Kostolac, Drmno, primaće dobrovoljne davaoce od 9 do 14 sati.

U subotu će transfuziomobil biti parkiran u Sportsko rekreativnom centru Tašmajdan, na opštini Palilula od 10 do 15 sati. Istog dana akcija prikupljanja krvi biće organizovana i u Sportsko rekreativnom centru "11. april" na Novom Beogradu, od 10 do 15 sati.

U nedelju će ekipa transfuziologa boraviti u Velikom Gradištu, u mesnoj zajednici Biskuplje, od 9 do 15 sati.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.