RITAM JEDNOG DANA U GRADU: Evo kako svakodnevne situacije mogu da budu dinamične uz ples

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RITAM JEDNOG DANA U GRADU: Evo kako svakodnevne situacije mogu da budu dinamične uz ples

- Ovo nisu obične plesne tačke irskog plesa. Pokušaćemo da publici približimo nešto netipično i drugačije od onog što su ranije viđali. Ova predstava je spoj glume, plesa i neobičnih ritmova koja prikazuje svakodnevne situacije u kome se obični čovek nađe, od čekanja autobusa pa sve do spremanja pred izlazak – rekla je koreografkinja i instruktorka Biljana Pajić neposredno pre početka predstave "Ritam grada" koji je večeras premijerno odigran u UK "Palilula".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Neobična i inovativa predstava zainteresovala je mnogobrojnu publiku koja je večeras došla i sa nestrpljenjem čekla početak. Scena "Stamenković" bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Biljana Pajić koreografkinja i instruktorka plesača i plesačica trupe "Erin’s Fiddle", istakla je da se grupa za ovu predstavu pripremala skoro godinu dana.

- Naporni treninzi urodili su plodom. Svi smo mi u ekipi pre svega drugari spremni za svaku saradnju. Fizički jeste naporno ali sve se nadoknađuje finalnim proizvodom – kaže Ana Kotevski, koreografkinja i igračica koja se irskim plesom bavi već deceniju.

Plesna trupa sastavljena od 12 članova pred sam nastup imala je tremu, ali kako kažu čim zastepuju prvi korak na bini, sve je lakše.

Predstava se sastojala od 16 plesnih tačaka koje su običnu i dosadnu rutinu svakog čoveka učinile ritmičnom i zanimljivom.

Da li ste na ulici, u tramvaju ili možda na žurci kako igrači objašnjavaju, sve se može obojiti nekim vesellijom notom. Večerašni nastup prikazao je neverovatan talenat i osećaj za ritam ovih mladih igrača.

Publika je nemo i bez daha pratila svaku koreografiju, a igrači su nagrađivani gromoglasnim aplauzima.

- Oduševljena sam, predstavili su svakodnevni život svih nas na jedan zanimljiv i dinamičan način. Mislim da sada neću gledati isto na životnu rutinu – kazala je Jelena Vitorović koja je večeras gledala predstavu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.