RESTAURIRANO MALO STEPENIŠTE NA NA KALEMEGDANU

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RESTAURIRANO MALO STEPENIŠTE NA NA KALEMEGDANU

BEOGRAD - Javno preduzeće "Beogradska tvrđava" završilo je radove na Malom stepenišnom silazu, koji povezuje Gornji i Donji grad te tvrđave. Vrednost restauratorskih radova, koje je finansirao Grad Beograd, iznosi 26 miliona dinara, saopšteno je iz "Beogradske tvrđave".

Pre izvođenja radova, Mali stepenišni silaz nije bio je bezbedan, gotovo je bio neupotrebljiv i predstavljao je poslednji ozbiljno urušeni deo Kalemegdana. Restauratorskim radovima kompletno je renovirano celo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stepenište, kao i okolni prostor, čime su obnovljene istorijske komunikacione veze na Beogradskoj tvrđavi.

Početkom decembra očekuje se i završetak restauratorskih radova na Bastionu Savske padine, koji podrazumevaju njegovo vraćanje u izvorno stanje iz sredine 18. veka, uz kompletnu rekonstrukciju stražare - osmatračnice, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Završena restauracija Malog stepeništa na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 16.Nov.2010

Javno preduzeće “Beogradska tvrđava” završilo je radove na Malom stepenišnom silazu koji povezuje Gornji i Donji grad Kalemegdana...Radove, koji su podrazumevali kompletnu obnovu stepeništa i okolnog prostora, finansirao je Grad Beograd sa 26 miliona dinara...Radovi su počeli 10. avgusta i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.