RASPALO SE POLA ZGRADE, SVI ŽIVI!

Izvor: Kurir, 27.Okt.2011, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPALO SE POLA ZGRADE, SVI ŽIVI!

Fasada koja se obrušila s dve zgrade na Vidikovačkom vencu zatrpala ulaz u prodavnicu! Na svu sreću, nema povređenih

BEOGRAD - Fasada pala, investitor neobavešten!

Delovi fasade koji su se obrušili s dve zgrade na Vidikovačkom vencu juče oko 15 sati samo pukom srećom nisu nikoga ubili! Prema gruboj proceni, odronilo se oko sto kvadrata. Stanari tvrde da su zidovi bez ikakvog razloga počeli da se ruše, a veliki komadi fasade zatrpale su ulaz u prodavnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa spoljne strane jedne od zgrada. Na mesto događaja ubrzo su stigli vatrogasci i obezbedili ulaze u zgrade kako bi se izbegla tragedija.

- Bilo je strašno. Naježim se kad samo pomislim da sam tu prošao 15 minuta pre nego što se survalo. Moglo je da me ubije na licu mesta - priča jedan od stanara zgrade.

Firma „Ran komerc" iz Rume bila je izvođač radova pri postavljanju izolacije na ove solitere.

- Nisam u potpunosti obavešten o onome što se dogodilo, čuo sam samo informaciju u medijima. Ne znam šta bi mogao da bude uzrok ovog incidenta, možda loš kvalitet lepka, ili se voda podlila ispod materijala, ili ploče nisu dobro postavljene. Pretpostavljam da je uzrok tehnički problem, koji tek treba utvrditi. Firma „Ran komerc" je bila izvođač radova i nosilac dozvole za radove na fasadi, ali je bilo i još podizvođača, tako da ne mogu precizirati o čemu je reč - izjavio je za Kurir Đorđe Ranković, vlasnik firme „Ran komerc".

(E. K.)

Krivične prijave protiv izvođača Rankovića

Kako nezvanično saznajemo, opština Rakovica je protiv Rankovića dva puta podnosila krivične prijave.

- Prvi put zbog ilegalne gradnje, a druga zbog neispravnosti u izvođenju radova. Inspekcija je njegovoj firmi kao izvođaču zabranila rad, ali on takvu odluku nije poštovao, zbog čega su usledile krivične prijave - rekao je naš sagovornik.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Odronilo se sto kvadrata fasade?!

Izvor: Mondo, 27.Okt.2011

Delovi fasade koji su se obrušili s dve zgrade na Vidikovačkom vencu u Beogradu juče oko 15 sati samo pukom srećom nisu nikoga ubili.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.