Ponovo otvorena robna kuća na Terazijama

Izvor: Politika, 23.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo otvorena robna kuća na Terazijama

Robna kuća „Terazije”, jedna iz lanca nekadašnjeg trgovinskog giganta Robne kuće „Beograd”, juče je ponovo otvorena. Na crveni tepih koji vodi do renomiranih stranih i domaćih brendova, prva je stala Verica Rakočević, modna kreatorka, a za njom još stotine sugrađana. U prostoru koji se ne razlikuje mnogo od nekadašnjeg, ali je prilagođen zahtevima savremenih zakupaca i potrošača, nalaze se odeljenja sa kozmetikom, odećom, obućom, aksesoarima, dečjim programom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sportskom opremom, belom tehnikom, elektrotehnikom, nameštajem, kao i suturen rezervisan samo za džins. Mesto u ovom objektu, površine 4.000 kvadratnih metara, našli su i supermarket, banka i igraonica.

Novi vlasnici Robne kuće „Beograd” su kompanija „Verano motors” i grčka firma „Marfin investment grup”, koji su za sređivanje 32 objekta, koliko čini ovaj lanac, izdvojili gotovo 70 miliona evra. Prema rečima Krste Sanđića, direktora Robnih kuća, u objektu na Terazijama izloženo je 27 robnih marki. Najveći deo modne ponude u kući „Terazije”, koja zapošljava 300 ljudi, čine brendovi italijanske firme „Koin kaza”.

Novi vlasnici Robne kuće „Beograd” preorijentisali su poslovanje ove firme sa trgovinske delatnosti na izdavanje u zakup prostora. Kada sve robne kuće budu u funkciji, što će prema rečima vlasnika biti do kraja marta 2009. godine, u njima bi moglo da se zaposli oko 6.000 radnika.

Otvaranje najveće robne kuće, „Beograđanka”, površine 16.000 kvadratnih metara, najavljeno je za sredinu marta, a Krsta Sanđić je rekao da kupce očekuju i pored pada kupovne moći stanovništva.

I. J.

[objavljeno: 23/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.