Izvor: Politika, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljubac dve "sedmice"

Sudar na raskrsnici Trećeg bulevara i Proleterske solidarnosti Tramvaj koji je saobraćao na liniji 7l ove subote oko 10 časova, na raskrsnici Trećeg bulevara i ulice Proleterske solidarnosti, udario je u "sedmicu" koja je dolazila iz suprotnog smera. Povređenih u ovom udesu nije bilo, a pričinjena je manja materijalna šteta.

Prema rečima dispečera GSP-a, tramvaj 7l bio je na putu za garažu kada je udario u vozilo koje mu je dolazilo u susret. Takođe, nezvanično saznajemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da je tramvaj 7l udario u prednji deo dvostrukog tramvaja 7, u visini prozora, posle čega je, zbog manje mase, iskočio iz šina.

Dejan Mali, član gradske vlade zadužen za javni prevoz, juče nije želeo da komentariše ovaj događaj. On je istakao da je u pitanju manji incident i nikako ne može da se okarakteriše kao nesreća.

– Dobili smo taj izveštaj i zaista nema razloga za brigu. Nema povređenih putnika, jedan tramvaj je praktično samo dotakao drugi – ističe Dejan Mali.

Slično objašnjenje čuli smo i u informativnoj službi GSP-a "Beograd". Dobili smo i jednu sugestiju koja glasi da je to beznačajna nezgoda i da ne zavređuje pažnju javnosti.

Niko od nadležnih juče nije bio raspoložen da komentariše ovaj poslednji u nizu nezgoda na dotrajalim beogradskim prugama, niti da zvanično potvrdi da li je, kao i više puta do sada u poslednjih šest meseci, tramvaj iskočio iz šina.

Od početka ove godine dogodile su se dve veće nezgode na tramvajskim šinama. Podsetimo, 4. januara ove godine tramvaj je isklizao iz šina na skretanju kod Starog savskog mosta, navodno zbog šrafa zaglavljenog u šinama, a istog dana nedaleko odatle, na uglu Savske i Nemanjine ulice, sudarila su se dva tramvaja.

B. D. P. – S. B. S.

[objavljeno: 23.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.