Pogledajte kako je jedan nastavnik učinio da deca polude za naukom

Izvor: Blic, 05.Maj.2015, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako je jedan nastavnik učinio da deca polude za naukom

Željko Janković, nastavnik hemije u beogradskoj OŠ “Filip Višnjić”, pokazao je da se uz samo malo dobre volje i truda može učiniti da srpski đaci doslovno polude za naukom i da sve one suvoparne definicije iz knjiga konačno dobiju smisao u praksi.

Janković je povodom dana proleća organizovao Festival prirodnih nauka za predškolce, a deca su dobila priliku da se lično okušaju kao mali biolozi, fizičari i hemičari.

Bilo je tu svega - od sjajnih zanimljivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o elektricitetu, bioloških eksponata, mahovina i bakterija pod mikroskopom, hemijskih vulkana, duha iz boce, “kameleona”, pa do “eksplozije” gumenih bombona!

Ipak, možda najvažnija lekcija tog dana održana je obrazovnom sistemu. Iako nema novca, a ulaganja u prosvetu su minimalna, nekad je i samo malo truda dovoljno da se naprave pomaci u nastavi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.