Podrška izgradnji pristana na Zemunskom keju

Izvor: Studio B, 06.Jun.2014, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška izgradnji pristana na Zemunskom keju

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je opštinu Zemun, gde je sa predsednikom ove opštine Dejanom Matićem i opštinskim čelnicima razgovarao o najvažnijim projektima, planovima, kao i problemima koje opština ima u svakodnevnom radu.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika za komunalne delatnosti Borko Milosavljević, član Gradskog veća Aleksandar Marković i sekretar za finansije Slobodan Milosavljević.

- Ovo je prvi u nizu radnih sastanaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koje planiram da održim sa predsednicima svih 17 beogradskih opština. Naša želja je da se što detaljnije upoznamo s radom svake gradske opštine, njihovim problemima i teškoćama, ali i sa planiranim investicijama, kako bismo videli na koji način grad Beograd u njih može da se uključi i pomogne njihovu realizaciju. Danas smo razgovarali o ubrzanju nekih elemenata planske dokumentacije koji su neophodni da bi proces investiranja u opštinu Zemun bio efikasniji, a razmotrili smo i probleme sa kojima se opština suočava, poput proširenja groblja i izgradnje novih privrednih zona u blizini mosta Zemun-Borča. Definisali smo radne grupe od kojih će se svaka pojedinačno baviti svakim od ovih problema - istakao je gradonačelnik.

Prva investicija kojoj će grad pružiti podršku jeste izgradnja pristana na Zemunskom keju.

- Neophodno je da se uradi kompletna dokumentacija i grad će u tome pomoći u najkraćem mogućem periodu, kako bi stvorili sve potrebne uslove za realizaciju ove investicije već tokom ove godine - rekao je Siniša Mali, zahvalivši predsedniku opštine na gostoprimstvu i pruženoj saradnji.

Dejan Matić je istakao da je jedan od najvažnijih razvojnih projekata za ovu opštinu upravo izgradnja pristana za međunarodne brodove na Zemunskom keju. Projekat je završen, trenutno je u toku rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i dobijanje potrebnih saglasnosti.  Kada se to završi, kreće se sa realizacijom, precizirao je Matić, i izrazio nadu se da će čitav projekat biti završen do kraja godine. On je izrazio i veliku zahvalnost gradonačelniku na poseti i iskazanoj podršci. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali se sastao sa rukovodstvom Opštine Zemun

Izvor: Blic, 06.Jun.2014

Gradonačelnik Beograd Siniša Mali razgovarao je danas sa rukovodstvom Opštine Zemun o problemima Opštine, kao i o planiranim investicijama kako bi se videlo na koji način i u kojoj meri Grad može da učestvuje i pomogne...Mali je najavio da je to samo prvi u nizu radnih sastanaka koje planira da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.