Počeo protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, više hiljada gradjana ispred Skupštine grada

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, više hiljada gradjana ispred Skupštine grada

Više hiljada gradjana okupilo se večeras ispred Skupštine grada na protestu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd zbog nelegalnog rušenja objekata u naselju Savamala.

Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", učesnici šestog po redu protesta koji i dalje pristižu, nose transparente na kojima piše: "Nikad više robom", "Ne damo", "Pada Mali, pašće i veliki", "Maske su pale", "Fantomke vam lepo stoje", "Zbog slobode, ne damo", kao i žutu patku koja je postala simbol protesta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kako je ranije najavila ta inicijativa, nakon okupljanja i obraćanja ispred gradskog parlamenta počeće šetnja beogradskim ulicama od Trga Nikole Pašića, preko Terazija, Ulice Kralja Milana, Slavije i Makenzijeve, do Katanićeve.

Šetnja će biti završena ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Katanićevoj 15, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala, a njegov identitet nije saopšten čak ni nakon što je poverenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd protestuje zbog rušenja objekata, vezivanja i maltretiranja ljudi u Savamali i neodazivanja policije na pozive gradjana u pomoć, u noći 24. na 25. aprila.

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić kao krivce za rušenje u Savamali označio gradsku vlast, još niko nije odgovarao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne da(vi)mo Beograd i više hiljada građana ispred Skupštine grada

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Sep.2016

Više hiljada građana okupilo se večeras ispred Skupštine grada na protestu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd zbog nelegalnog rušenja objekata u naselju Savamala...Pod sloganom "Nema straha, nema predaje", učesnici šestog po redu protesta koji i dalje pristižu, nose transparente na kojima piše:...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.