Počela akcija čišćenja priobalja

Izvor: Studio B, 31.Jul.2010, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela akcija čišćenja priobalja

Akcija čišćenja beogradskog priobalja počela rano jutros na četiri lokacije i za to je angažovano nekoliko stotina radnika gradskih javnih preduzeća

Akcija čišćenja beogradskog priobalja počela je rano jutros na četiri lokacije i za to je angažovano nekoliko stotina radnika gradskih javnih preduzeća i stotinak članova omladinskih zadruga.

Generalni direktor JP Gradsko zelenilo Radovan Draškić kazao je novinarima da se akcija sprovodi na Zemunskom keju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << - od restorana Venecija do Ušća, zatim na Adi ciganliji, kao i na priobalju Save od Ade ciganlije do Brankovog mosta i na savskoj strani pored novobeogradskih blokova.

Draškić je kod pontonskom mosta za plažu Lido u Zemunu, gde se čisti od rano jutros, naveo da je angažovano nekoliko stotina radnika preduzeća Gradska čisotća, Gradskog zelenilo, Beogradvode i Ada ciganlij, kao i stotinak omladinaca.

"Radimo sve: čistimo, kosimo travu, prikupljamo plastiku, granje i sve drugo što je voda ostavila posle povlačenja svog nivoa", kazao je on i dodao da će akcija biti nastavljena i sutra ukoliko danas ne bude završen posao.

Draškić je pozvao građane da iskoriste akciju i donesu otpad iz svojih dvorišta kod radnika na terenu.

Generalni direktor JP Gradska čisotća Aleksandar Stamenković rekao je novnarima da je to preduzeće angažovalo i kompletnu mehanizaciju kojom se prikupljeni otpad prevozi na deponiju u Vinči.

"Više puta do sad uglavnom vikendima sa drugim javnim preduzećima pravimo ovakve akcije. Apelujemo na građana da kad šetaju uz reke ne bacaju otapad na šetalište, kao ni sa splavova i čamca da bi grad bio lepši i umanjeni troškovi čišćenja", kazao je Stamenković.

On je naveo da je u predhodnim akcijama na jednom mestu priobalja bilo prikupljano i do 300 kubika otapada.

Vodoprivredno preduzeće Beogradvode prošle nedelje u dva navrata vlasnike splavova i čamaca da se uključe u akciju uklanjanja smeća uz priobalja Save i Dunava, a zaposleni u tom preduzeću podelili su im 3.000 kesa za prikupljanje otpada.

Prema rečima Draškića, vlasnici splavova su se sporadično odazvali - deo se uključio u akaciju, a deo njih ignoriše svoju obavezu čišćenja oko splavova čiji su vlasnici.

"Očekujem da će uvođenjem komunalne policije od jeseni svako poštovati svoje obaveze", istakao je direktor Gradskog zelenila.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čišćenje beogradskog priobalja

Izvor: S media, 31.Jul.2010

Akcija čišćenja beogradskog priobalja počela je rano jutros na četiri lokacije i za to je angažovano nekoliko stotina radnika gradskih javnih preduzeća i stotinak članova omladinskih zadruga...Generalni direktor JP Gradsko zelenilo Radovan Draškić kazao je novinarima da se akcija sprovodi na...

Nastavak na S media...

Krenula akcija čišćenja priobalja Save i Dunava

Izvor: Glas javnosti, 01.Avg.2010, 07:48

BEOGRAD - Velika akcija čišćenja priobalja Save i Dunava, u kojoj su učestvovali zaposleni u javnim komunalnim preduzećima i mladi angažovani preko omladinskih zadruga, sprovedena je u organizaciji javnih komunalnih preduzeća "Ada Ciganlija", "Zelenilo Beograd" i "Beograd vode"...U toku akcije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.