PROŠIRENjE AERODROMA NIKOLA TESLA: Gradi se nova pista

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2016, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROŠIRENjE AERODROMA NIKOLA TESLA: Gradi se nova pista

Prema planu detaljne regulacije, koji je na uvidu, aerodrom "Nikola Tesla" biće proširen AERODROM "Nikola Tesla" dobiće još jednu pistu, novu modernu pristanišnu zgradu, hotel, parking garažu na tri nivoa i - heliodrom. Ovo proširenje kapaciteta vazdušne luke u Beogradu predviđeno je Planom detaljne regulacije koji je od juče na javnom uvidu. Prilaz aerodromu planiran je sa nove petlje, a data je i mogućnost povezivanja aerodroma železničkom prugom, sa magistralne >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << železničke pruge iz tehničko-putničke stanice Zemun i sa obilazne pruge iz železničke stanice Surčin. Ovim planom predviđena je rekonstrukcija saobraćajnog poteza Surčinska - Vojvođanska, na delu od saobraćajnice T-6 do odvajanja za Aerodrom "Nikola Tesla". Planirano je da saobraćajnica ima dve trake po smeru, razdelno ostrvo, obostrano ivično zelenilo, jednosmerne biciklističke trake i trotoare. Duž ovog poteza saobraćaju vozila javnog prevoza putnika, sa trasama koje se zadržavaju. U zgradi Gradske uprave planom je obuhvaćena i raskrsnica Surčinske ulice sa postojećom saobraćajnicom koja vodi ka Aerodromu "Nikola Tesla". Zainteresovani za uvid u ovaj plan mogu da ga pogledaju do 12. septembra. A realizacija svih predviđenih sadržaja planirana je u pet faza, od 2016. do 2040. godine. RAST BROJA KORISNIKA VAZDUŠNA luka u Surčinu otvorena je 1962. godine. Iz godine u godinu raste broj putnika koji koriste ovaj aerodrom. U 2002. godini sletelo je ili je poletelo 1.621.798 putnika. Već 2010. bilo je milion korisnika više - tačno 2.698.730. Prošle godine beleži se rekordnih 4.776.110 putnika.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Aerodrom Nikola Tesla se širi, koje su izmene?

Izvor: B92, 30.Avg.2016

Beograd -- Aerodrom "Nikola Tesla" dobiće još jednu pistu, novu modernu pristanišnu zgradu, hotel, parking, garažu na tri nivoa i - helidrom...Ovo proširenje kapaciteta vazdušne luke u Beogradu predviđeno je Planom detaljne regulacije koji je od juče na javnom uvidu, pišu Večernje novosti...Prilaz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.