Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTEŽU NOŽEVE I ZBOG DEVOJAKA Sve više ubadanja na ulicama Beograda, a razlozi za to su bizarni

Serija ubadanja noževima već nedeljama ne prestaje u Beogradu, a samo sinoć su tri osobe zbrinute u bolnicama zbog posekotina i ubodnih rana. Alkohol, nervoza, devojke, noćni izlasci... samo su neki od razloga zbog kojih se poseže za hladnim oružjem.

Dvadesetjednogodišnji U. M. izboden je sinoć ispred Osnovne škole "Stefan Dečanski" u Železniku naočigled učenika koji su izlazili iz dvorišta posle časova. Dvojica napadača ubola su ga nožem u leđa a zatim pobegli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u različitim pravcima, i policija traga za njima.

Samo godinu dana mlađi muškarac takođe je noćas uboden nožem u Ulici Gospodara Vučića, i sa povredama ruke i noge prevezen je u Urgentni centar. Treće ubadanje za isto veče dogodilo se u Ulici Vojislava Ilića nešto posle ponoći, a povređeni muškarac je prevezen privatnim automobilom do bolnice.

I prošlu nedelju obeležilo je sevanje noževa u Beogradu, kada su se za tri dana dogodila tri ubadanja, a jedna osoba je i u ubijena i to u samom centru grada. Krvavi obračun dogodio se na Zelenom vencu, kada je grupa migranata naoružana noževima opkolila Avganistanca S. G. (26) i izbola ga naočigled uznemirenih prolaznika. Međutim, daleko češće se ovakvi obračuni dešavaju tokom noćnih sati, kada mladi izlaze u provod.

Kako kažu u Hitnoj pomoći, činjenica je da su napadi nožem sve češći na ulicama Beograda.

- Ubadanja jesu u porastu. Sve je više nervoznih i napetih ljudi koji samo traže razlog da započnu kavgu. Ako pogledamo u kojim delovima grada su se ovakvi napadi sve događali vidimo da i nema neke povezanosti. Vračar, centar, Železnik... jednostavno se svuda to dešava - kaže dr Nada Macura, portpalorka Hitne pomoći.

Pročitajte još

Petak je, objašnjava dr Macura, dan kada Hitna pomoć češće ima posla zbog ovakvih obračuna, jer je to dan kada mladi izlaze u noćni provod, a uz agresiju, tu je i alkohol, pa i - devojke.

- Često se dešava da čujemo da je do tuča, pa i potezanja noževa, došlo zbog neke devojke. Pa toliko ima devojaka, stvarno ne znam šta im to treba - kaže dr Nada Macura.

Kako naglašava, uglavnom u ovakvim okršajima učestvuju mlađe osobe, oko 20 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.