Otvorena treća izložba Fakulteta digitalnih umetnosti: Najbolji radovi studenata na jednom mestu

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena treća izložba Fakulteta digitalnih umetnosti: Najbolji radovi studenata na jednom mestu

U Galeriji "Žad" Muzeja primenjene umetnosti večeras je otvorena treća godišnja izložba "DizajnUN3" na kojoj su predstavljeni najbolji radovi studenata Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u Beogradu.

Postavku čini preko 100 radova svih smerova FDU - grafički dizajn, dizajn interaktivnih medija i modni dizajn, radjena različitim tehnikama, tradicionalnim i savremenim.

Svetlana Smolčić Makuljević, profesorka istorije umetnosti FDU, navela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da su ove godine, u okviru njenog predmeta, studenti radili na dva projekta povezana za sećanje, nostalgiju i vizuelnu kulturu.

"Jedan od projekata se ticao istorije svog mesta, a drugi se odnosio na porodičnu istoriju koji su postali inspiracija za stvaranje novog dizajna", objasnila je ona.

Prilikom otvaranja izložbe, dekan FDU Nenad Perić rekao je da samom činjenicom da se održava u Muzeju primenjene umetnosti, izložba prerasta u "trajnu kulturnu vrednost".

Naime, prostor Muzeja primenjene umetnosti na pravi način asimilira različite pravce stvaralačkog promišljanja navedenih smerova.

Univerzitet Metropolitan ima izraženu tendenciju promovisanja savremenih umetničkih koncepata i upravo je zato bila želja da se u adekvatnom prostoru prikaže kvalitetan izbor radova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.