Otvoren vrtić privatne predškolske ustanove Trešnjober

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren vrtić privatne predškolske ustanove Trešnjober

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas novi vrtić privatne Predškolske ustanove Trešnjober u naselju Altina i tom prilikom istakao da se nada da će do kraja sledeće godine, a najkasnije do kraja mandata ove gradske vlasti u potpunosti biti rešen problem nedostajućih mesta u vrtićima.

Navodeći da je do prošle godine grad imao politiku koja, po njemu, nije bila dobra - da se samo grade novi vrtići u vlasništvu grada, Mali je ukazao da je potpuno zanemarena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i stavljena po strani privatna inicijativa, odnosno privatni vrtići.

- 'To je bilo pogrešno jer smo iz godine u godinu gradili vrtiće koji su nas puno koštali, a stalno smo imali isti broj, pa čak i više, nedostajućih mesta - rekao je Mali dodajući da je ta politika sada promenjena.

On je podsetio da će od sutra, 1. septembra, Beograd platiti i subvencionisati sve mališane, kako one koji idu u gradske, tako i one koji su upisani u privatne vrtiće na teritoriji grada.

Gradonačelnik je podsetio da će do kraja godine biti otvoren vrtić u Elektronskoj industriji u Zemunu, kao i u Denkovoj bašti, a 600 mališana će moći da se upiše u gradske vrtiće.

Šta je potrbno za upis u jedan od 58 verifikovanih privatnih vrtića

Roditelji treb da predaju zahtev za priznavanje prava upisa u privatni vrtić, ugovor koji su zaključili sa privatnim vrtićem, odbijenicu gradske predškolske ustanove, fotokopiju lične karte, dokaz o državljanstvu i prebivalištu. Šalter u Gradskoj upravi za prijem zahteva biće otvoren od 14. septembra.

- Sa oko 3.000 mesta koja su slobodna u privatnim vrtićima prepolovićemo liste čekanja već u ovoj godini. Nadam se da ćemo do kraja sledeće godine, najkasnije do kraja mandata ove gradske vlasti imati u potpunosti rešen problem nedostajućih mesta u vrtićima - rekao je Mali dodajući da će upis dece trajati tokom cele godine.

On je najavio i da će grad do kraja godine izaći sa planom kako da 17 lokacija koje su predviđene za vrtiće koje grad treba da gradi ponudi privatnicima da ih oni grade.

Direktorka Predškolske ustanove Trešnjober Ljiljana Proković rekla je da će u okviru te ustanove sutra početi da rade dva vrtića - na Altini i Zvezdari, kao i da će oni moći da prime 400 dece.

Navodeći da je vrtić na Altini otvoren jer postoji velika potreba za smeštaj mališana, ona je istakla da je Trešnjober podržao donošenje uredbe o subvenciji boravka dece i u privatnim Predškolskim usanovama, ocenjujući to kao mudru i hrabru odluku.

- U tom trenutku, procenivši svoje mogućnosti, doneli smo odluku i postali strateški partner u trajnom rešavanju dugih lista čekanja na upis dece - rekla je Proković ocenjujući da se jedno društvo ne može razvijati bez ulaganja u vaspitanje i obrazovanje dece.

Predškolska ustanova Trešnjober osnovana je 2001 godine, a pored novootvorenih objekata na Altini i Zvezdari ima vrtić i na Vračaru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U privatnim vrtićima ima 3.000 slobodnih mesta

Izvor: Danas, 01.Sep.2015, 09:58

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je juče novi vrtić Predškolske ustanove äTrešnjoberö u naselju Altina, jedan od 58 verifikovanih privatnih objekata u kome će boraviti i deca koja nisu mogla da se upišu u državne vrtiće, a čiji će se deo troškova nadoknađivati iz budžeta grada....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.