Održan Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba

Izvor: Studio B, 28.Sep.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Festival stvaralaštva starijih „Zlatno doba"

U okviru trinaestog Festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba", na brodu Jahting kluba „Kej" održane su pozorišne predstave.

Predstave su izvele  dramskr grupe gerontoloških klubova iz Zrenjanina, Lazarevca, Kulturnog centra „Čukarica" i dramske trupe „Pita luda kuda" beogradskih klubova za starije. Predstave, uz plovidbu rekama Beograda, organizovala je RJ „Dnevni centri i klubovi za starija lica" Gerontološkog centra Beograd.

Događaju je prisustvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pomoćnica sekretara za socijalnu zaštitu Milena Beočanin, koja je tom prilikom istakla značaj Festivala stvaralaštva starijih za socijalno uključivanje i aktivno starenje. Ona je istakla da Grad Beograd podržava rad dnevnih centara i klubova za naše najstarije sugrađane i podsetila da trenutno u gradu funkcionišu 22 ovakva kluba, dok je u planu otvaranje još tri kluba u Zemunu, Rakovici i na Zvezdari.

U okviru Festivala stvaralaštva starijih, koji je pod sloganom „Igrajte na stvaralaštvo" održan od 22. do 24. septembra, našim starijim sugrađanima ponuđeni su raznovrsni besplatni programi. Likovna kolonija, edukativne radionice, izložbe, pozorišna predstava i koncerti, odvijali su se na više lokacija u gradu. Na ovom festivalu je odato priznanje istaknutim umetnicima sa preko 50 godina rada i dodeljene nagrade za humano novinarstvo.

Pesnici su konkurisali za nagradu „Zlatni stih", a seniori koji pomeraju granice za nagradu „Iskorak".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.