ODLOŽEN MULTIMEDIJALNI SPEKTAKL EGIPAT U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 25.Jul.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLOŽEN MULTIMEDIJALNI SPEKTAKL EGIPAT U BEOGRADU

BEOGRAD - Multimedijalni spektakl "Egipat u Beogradu", koji je trebalo da bude održan u utorak uveče u Donjem gradu na Kalemegdanu, u okviru ovogodišnjeg BELEF-a, odložen je za 7. avgust, zbog vremenskih uslova, saopštili su organizatori.

Spektakl "Egipat u Beogradu" je odložen zbog vremenskih uslova i tehničke nemogućnosti da se projekcija na vodenom ekranu realizuje u takvim uslovima.

"Egipat u Beogradu" predstavlja jedinstveni multimedijalni spektakl, koji se po prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << put prikazuje izvan Egipta, a posetioci će 7. avgusta imati priliku da uživaju u zvučnoj i svetlosnoj projekciji originalnih istorijskih priča o starom Egiptu.

Posredstvom moderne tehnologije, hologramima i 3D laserima, na Kalemegdanu će biti predstavljene različite ličnosti iz bogate egipatske istorije, na vodenom zidu površine 20 puta 40 metara.

Spektakl će trajati sat vremena, tokom kojih će biti prikazane dve projekcije priča o egipatskoj istoriji.

Ljubitelji egipatske kulture doživeće teatarski prikaz egipatskih božanstava, istorijskih i mitoloških likova poput Horosa, Anubisa, Ozirisa, Amon Raa, Sfinge, koji u formi monologa ili dijaloga govore o sebi, svom životu i vladavini.

Publika će imati prilike da se iz 21. veka vrate hiljadama godina unazad i vide kako se tada živelo, da vide Veliku piramidu, jednu od sedam svetskih čuda, kao i brojne druge istrojiske građevine i ličnosti koje su obeležile to doba.

Ulaz na spektakl "Egipat u Beogradu" u Donjem gradu na Kalemegdanu je besplatan.

Beogradski letnji festival (BELEF), 20. po redu, ove godine se održava u šest programskih celina, pod sloganom "Audio Visual 21st Century - AV 21".

BELEF je otvoren 15. jula koncertom "Od Španije do Rusije" u Kolarčevoj zadužbini na kome je nastupila mecosopran Ana Hesler, a trajaće do 7. avgusta.

Akcenat ovogodišnjeg festivala je na audio-vizuelnom delu programa koji predstavlja presek najaktuelnijih događanja na svetskoj umetničkoj sceni.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Multimedijalni spektakl "Egipat u Beogradu" odložen za 7. avgust

Izvor: Blic, 25.Jul.2011

Spektakl "Egipat u Beogradu", koji je trebalo da bude održan sutra uveče na Kalemegdanu, odložen je za 7. avgust, zbog vremenskih uslova i tehničke nemogućnosti da se realizuje projekcija na vodenom ekranu...Posetioci Donjeg grada na Kalemegdanu će 7. avgusta imati priliku da uživaju multimedijalnom...

Nastavak na Blic...

Odložena multimedijalna predstava Egipat u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 26.Jul.2011, 09:09

BEOGRAD - Multimedijalni spektakl "Egipat u Beogradu", koji je trebalo da bude održan u utorak uveče u Donjem gradu na Kalemegdanu, u okviru ovogodišnjeg BELEF-a, odložen je za 7. avgust, zbog vremenskih uslova, saopštili su organizatori...Spektakl "Egipat u Beogradu" je odložen zbog vremenskih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.