Noć bez saobraćajnih udesa

Izvor: Studio B, 24.Nov.2014, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć bez saobraćajnih udesa

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 140 intervencija od kojih 12 na javnim mestima, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura, ističući da u tom periodu nije bilo saobraćajnih udesa.

Lekarima su se obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, među kojima srčani, psihijatrijski, hipertoničari, dijabetičari i astmatičari, rekla je Macura i precizirala da je Hitna pomoć za protekla 24 sata u Beogradu obavila ukupno 282 intervencije.

Prema podacima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << iz klinike za psihijatriju, pregledano je 13 pacijenata, od kojih devet u ambulanti, a bila su četiri prijema, istakla je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala hroničnim bolesnicima da zbog hladnog jutra bez preke potrebe ne izlaze iz domova, nego da u nabavku tek kada poraste temperatura vazduha.

Ona je savetovala adekvatno oblačenje, a posebno je kardiovaskularnim bolesnicima poručila da izbegavaju fizičke napore. Macura je savetovala i uzimanje tečnosti, toplih napitaka, doručka i provetravanje prostorija.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.