Nezavršeno dečje igralište u zemunskoj koloniji Zmaj

Izvor: Studio B, 28.Avg.2014, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavršeno dečje igralište u zemunskoj koloniji Zmaj

Stanovnici zemunske kolonije Zmaj apeluju na nadležne da završe davno obećanu izgradnju dečjeg igrališta.

Izgradnja je počela pet godina, a kraj se još ne nazire. Nije reč o velikom i skupom infrastrukturnom projektu, jer stanari zemunske kolonije Zmaj imaju skromne želje. Traže samo da bude završeno dečje igralište koje im je davno obećano. U opštini Zemun kažu da para nema, a one koji ih imaju podsećaju da nije potrebno mnogo i traže pomoć.

Natalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ovde izgleda nije problem. Dece je mnogo, a njihove su želje slične. Za sada imaju samo teren nasut šljakom. Tako je već pet godina kada je otpočela izgradnja igrališta koje je trebalo da ispuni bar deo dečjih želja. Nije ispunjena nijedna, pa se deca često igraju i na ulici kojom prolaze kamioni, jer oni žive pored nekadašnje fabrike Zmaj, giganta od kojeg je ostalo samo ime koje sada nosi tržni centar.

- Gordana Babić roditelj - Ne može više ovako. Moraju da završe ovo i da urade sve. Po nekim pričama od pre pet godina što znamo, planirano je da se napravi kao neko sportsko igralište koje bi se posle proširilo dole u smislu penjalica, ljuljaški i klupa za starije.

Ni u kom smislu i smeru neće se širiti igralište dok ne bude para. Opština ih sada nema, iako je za asfalt potrebno tek desetak hiljada evra.

- Milosav Stamenov, član vela opštine Zemun - Gradska opština Zemun pokušava da obezbedi neka stredstva. Na žalost sredstva mi kao opština nemamo. Tražimo na sve strane. Ako uspemo da obezbedimo u najbržem mogućem roku sredstva, mi ćemo to uraditi.

Prošao je još jedan letnji raspust bez igrališta. Da li će ga biti do sledećeg raspusta, zavisi samo od novca. Opština Zemun traži pomoć, a deci ostaje nada da će ta potraga biti uspešna.

 

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.