Nastavljeno asfaltiranje mosta Obrenovac-Surčin

Izvor: Studio B, 18.Nov.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno asfaltiranje mosta Obrenovac-Surčin

Asfaltiranje mosta Obrenovac-Surčin nastavljeno je danas sa leve obale Save od kružne raskrsnice do same konstrukcije mosta.

U prethodnih mesec dana završeno je asfaltiranje boljevačkog dela puta u dužini od 6,5 kilometara, tako da bi do sredine iduće nedelje trebalo da kompletno bude završeno postavljanje asfalta sve do Valjevskog puta na obrenovačkoj strani, najavio je danas Nenad Bajić, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

- Radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na mostu počeli su u februaru i saobraćaj će preko njega, prema planu, krenuti u decembru. Čelična konstrukcija mosta u dužini od 440 metara kompletno je završena, urađena je antikorozivna zaštita i postavljene su kolovozne ploče celom dužinom mosta. Ostalo je da se uradi zaštita između pešačkih staza i kolovozne konstrukcije, završi asfaltiranje kolovoza, montira ograda i postavi liveni asfalt na pešačkim stazama, tako da će do kraja meseca sve biti završeno - rekao je Bajić.

Ivan Antić, koji je danas valjao asfalt na pešačkoj stazi sa leve strane mosta, rekao je da ovaj posao nije preterano naporan, ali mora brzo da se radi, budući da se liveni asfalt brzo steže.

- Radimo punom parom i verujemo da ćemo posao završiti i pre roka. Ovaj most će biti veoma značajan i za stanovnike Obrenovca i Surčina i za sve koji žive u ovom delu Srbije, a biće mi drago što sam na njemu radio kada preko mosta budem prelazio - rekao je monter Nenad.

Širina mosta biće 14,5 metara sa dve saobraćajne trake, obostranim trotoarima i dva pojasa predviđena za provlačenje instalacija infrastrukture. Konstrukcija mosta preko glavnog toka reke sastoji se od šest čeličnih rešetkastih konstrukcija, a reka Sava biće slobodna za dvosmerni plovni put ukupne širine 200 metara (120 metara nizvodno i 80 uzvodno) i visine 16,5 metara iznad vode.

Most preko Save u Obrenovcu deo je još jednog putnog pravca, takozvane „Sremske gazele", koji će od mosta voditi na sever do petlje „Dobanovci" na auto-putu. Značaj ovog putnog pravca ogleda se u skraćenju dužine puta, smanjenju vremena putovanja i povećanju bezbednosti u saobraćaju. Vozači će od Obrenovca, preko mosta na Savi i teritorije opštine Surčin za manje od pola sata moći da stignu do auto-puta Beograd-Zagreb, a dalje se otvaraju mogućnosti putovanja obilaznicom oko Beograda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NASTAVLJENO ASFALTIRANJE MOSTA OBRENOVAC-SURČIN

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011

BEOGRAD - Asfaltiranje mosta Obrenovac-Surčin nastavljeno je danas sa leve obale Save od kružne raskrsnice do same konstrukcije mosta. U prethodnih mesec dana završeno je asfaltiranje boljevačkog dela puta u dužini od 6,5 kilometara, tako da bi do sredine iduće nedelje trebalo da kompletno bude...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.