Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIŠTA NOVO OKO "SLUČAJA SAVAMALA" Predistražni postupak i dalje traje

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je saopštilo da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala gde su ljudi s fantomkama pre četiri meseca srušili objekte u Hercegovačkoj ulici.

- Nema novosti u postupku “Savamala” - rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 29. maja da će nadležne službe za desetak dana saopštiti ko je rušio u Savamali i po čijem nalogu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a 8. juna je rekao da su najviši organ vlasti u Beogradu odgovorni za rušenje.

Zaštitnik građana Saša Janković je objavio izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.