Maloletnik  izboden u centru grada

Izvor: Studio B, 29.Avg.2010, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maloletnik izboden u centru grada

Jedan 15-godišnji dečak uboden je nožem u predelu grudnog koša sinoć u 21.05 sati u centru Beograda, izjavila je portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Povređeni dečak, koji je izboden na Studentskom trgu ispred broja 11, nije gubio svest i odvezen je u reanimaciju Urgentnog centra, dodala je dr Macura.

Prema njenim rečima, Hitna pomoć je protekle noći imala dosta posla, a pored poziva koji su joj upućivali građani, bilo je i više saobraćajnih nezgoda u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kojima su povrede zadobili vozači, ali i pešaci.

Dr Macura je dodala da je bilo ukupno 70 intervencija, od čega 20 na javnom mestu.

Jedan od automobilskih udesa bio je na uglu Ulica 27. marta i Stanoja Glavaša, u kome je povređen 13-godišnji dečak. Njemu je konstatovan komacioni sindrom i prebačen je u Urgentni centar neurohirurgije.

"Od hroničnih bolesnika, hipertenzije su bile veoma aktuelne", rekla je ona, napominjući da su se javljali i neurološki pacijenti sa epileptičnim napadima, a od ponoći je bio povećan i broj poziva asmatičara.

Bilo je i alergija na ambroziju, visokih temperatura i enterokolitisa, odnosno stomačnih virusnih infekcija, kazala je dr Macura.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eksplozija na Kosovu

Izvor: S media, 29.Avg.2010

U eksploziji koja se dogodila sinoć u selu Bostane u opštini Novo Brdo na Kosovu šest osoba je povredjeno, od kojih jedna teže, ali su svi van životne opasnosti...Povredjeni su odmah prebačeni u bolnicu u Gračanici čiji je direktor prof. dr Stojan Sekulić izjavio jutros da je teže povredjen...

Nastavak na S media...

Izboden 15-godišnji dečak u centru Beograda

Izvor: Blic, 29.Avg.2010

Jedan 15-godišnji dečak uboden je nožem u predelu grudnog koša sinoć u 21.05 sati u centru Beograda, izjavila je danas Tanjugu portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura. ..Povređeni dečak, koji je izboden na Studentskom trgu ispred broja 11, nije gubio svest i odvezen je u reanimaciju Urgentnog...

Nastavak na Blic...

Hitna pomoć noćas obavila 68 intervencija

Izvor: SrbijaNet.rs, 30.Avg.2010, 10:40

Hitna pomoć je noćas obavila 68 intervencija od kojih deset na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali srčani bolesnici, izjavila je Tanjugu portparol te medicinske službe dr Nada Macura. Ističući da tokom noći nije bilo saobraćajnih udesa, dr Macura je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.