Mali: Nastavićemo brigu o starijima

Izvor: Studio B, 01.Okt.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Nastavićemo brigu o starijima

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas najstarije članove Dnevnog centra i kluba za starije „Stari grad 2".

Događaju su prisustvovale članica Gradskog veća Mirjana Milutinović i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Jasmina Ivanović.

- Na teritoriji Beograda ovakvih klubova ima 23, a poslednji smo otvorili u martu ove godine. Na tome nećemo stati i to je politika koju će grad nastaviti i u budućnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Na ovaj način nastavićemo brigu o starijima, a za one sugrađane koji ne mogu da posećuju klubove obezbeđena je usluga pomoći u kući. Stariji sugrađani su deo duha Beograda, po kojem je naš grad prepoznatljiv i to ne treba nikada zaboraviti - rekao je gradonačelnik i poželeo svima da se još dugo druže i provode slobodno vreme na ovaj način.

Ovom prilikom gradonačelnik je za biblioteku kluba donirao knjige, a direktor „Ateljea 212" Branimir Brstina podelio je trideset karata za predstave ove pozorišne kuće.

U prostorijama kluba održan je nastup benda „Zabranjeno starenje", a otvorena je i izložba fotografija „Perspektiva zlatnog doba".

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija, kako bi podstakla države da starijim članovima omoguće učestvovanje u društvu u skladu sa njihovim mogućnostima.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članovi Dnevnog centra i Kluba za starije "Stari grad" ugostili Sinišu Malog

Izvor: Blic, 01.Okt.2014

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas najstarije članove Dnevnog centra i kluba za starije "Stari grad 2"...- Na teritoriji Beograda ovakvih klubova ima 23, a poslednji smo otvorili u martu ove godine. Na tome nećemo stati i to je politika...

Nastavak na Blic...

"Beograd pravi centre za stare"

Izvor: B92, 01.Okt.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je povodom Međunarodnog dana starijih osoba da će Grad nastaviti da pravi dnevne centre i klubove za starije...On je prilikom posete dnevnom centru "Stari grad 2" istakao da na teritoriji Beograda ovakvih klubova ima 23..."Ovo je prilika da se stariji sugrađani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.