Mali: Beograd na vodi počeće da se gradi tokom ili krajem leta

Izvor: Blic, 24.Apr.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: "Beograd na vodi" počeće da se gradi tokom ili krajem leta

Izradnja prvih objekata u stambeno-poslovnom kompleksu "Beograd na vodi" počeće odmah po završetku eksproprijacije, tokom ili krajem leta, izjavio je danas gradonačelnik, Siniša Mali.

On je na svečanoj sednici Gradskog veća povodom godišnjice konstituisanja Skupštine Grada, rekao da će u nedelju biti potpisan ugovor sa arapskim investitorom o realizaciji tog projekta od 3,5 milijardi evra.

Naveo je da očekuje pokretanje investicija kao što su izgradnja hotela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na mestu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici Kneza Miloša, za koju je, kako je rekao, projekat prošao javni uvid, i dogradnja Hotela "Jugoslavija" u Novom Beogradu.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) "Beograd" i dalje je "teška sitacija", naveo je Mali, i dodao da će u tom preduzeću ove godine problemi biti rešeni, a od sledeće godine predstoje isključivo investicije.

Mali je kazao da je danas potpisan ugovor o kupovini 30 novih autobusa za GSP od Ikarbusa, a biće kupljeno još 20 klasičnih autobusa i pet autobusa na elektro-pogon.

Do kraja ove godine biće promenjen tarifni sistem u gradskom prevozu, najavio je Mali.

Rekao je da su počele reforme u javnim gradskim preduzećima koja su 2013. godine imala gubitak od dve milijarde dinara, a 2014. dobit od jedne milijarde dinara.

Gradonačelnik je naglasio da je to značajno za građane jer 85 odsto dobiti javnih gradskih preduzeća ide u gradski budžet.

- Završena je osnovna škola, uskoro će biti i vrtić u Vojvode Stepe, a brzo ćemo rešiti i problem deponije u Vinči - ističe on.

Mali je dodao da je zadovoljan i napretkom Obrenovca.

- Navršava se godinu dana od poplava koje su zadesile Srbiju. Zadovoljan sam kako Obrenovac danas izgleda - rekao je Siniša Mali.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali: Izradnja objekata Beograda na vodi tokom leta

Izvor: RTS, 24.Apr.2015

Izradnja prvih objekata u stambeno-poslovnom kompleksu "Beograd na vodi" počeće odmah po završetku eksproprijacije, tokom ili krajem leta, izjavio je gradonačelnik, Siniša Mali. . Siniša Mali sumirao je rezultate prvih...

Nastavak na RTS...

Svečana sednica povodom godišnjice konstituisanja Skupštine Beograda

Izvor: Beta Video, 24.Apr.2015

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana svečana sednica Gradskog veća povodom godišnjice konstituisanja Skupštine Grada. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Na mestu porušenog MUP-a Srbije u Kneza Miloša Mali najavljuje hotel

Izvor: Beta Video, 24.Apr.2015

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naveo je da očekuje pokretanje investicija kao što su izgradnja hotela na mestu zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici Kneza Miloša, za koju je, kako je rekao, projekat prošao javni uvid, i dogradnja Hotela ``Jugoslavija`` u Novom Beogradu....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.