Lasta kupila sedam novih vozila do kraja godine biće kupljeno još 110

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lasta kupila sedam novih vozila do kraja godine biće kupljeno još 110

Generalni direktor Laste Bojan Bojanić izjavio je juče da je to preduzeće kupilo sedam novih vozila i najavio da je do kraja godine u planu nabavka još 110 vozila.

- Ovih sedam vozila je nabavljeno na predlog Vlade Srbije od domaćeg proizvođača, odnosno od Ikarbusa, čime će se pospešiti domaća privreda - rekao je Bojanić i dodao da je to ujedno i dokaz da preduzeća koja su u većinskom vlasništvu Vlade Srbije mogu međusobno uspešno da saradjuju.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovim rečima, tih sedam vozila biće korišćeno za uži centar i prigradska naselja.

Bojanić je precizirao da su vozila kupljena na lizing, jer Lasta ne može sve da isplati iz operativnog prihoda, ali može redovno da otplaćuje rate.

Kako je rekao, ta vozila nemaju veze sa Mercedesom, jer su naručena prošle godine, pre početka te saradnje.

- Ovo je samo početak i pripremamo se za naredni tender koji se očekuje u ovoj godini, kao i početkom sledeće - rekao je on.

Bojanić je naveo da se u ovoj godini očekuje nabavka autobusa za prevoz gradjana za Beograd, Smederevo i Kragujevac, ali ne i isporuka tih vozila.

Vozila za gradsku vožnju će se naručivati, kako je rekao, isključivo od Ikarbusa, a međugradska mešano.

Bojanić je naveo da je fokus Laste prigradska vožnja, gde to preduzeće učestvuje sa 94 odsto kapaciteta, dok se šest odsto odnosi na centar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.