Kontrola u pekarama i fastfudovima: Inspektori u Beogradu zatekli 58 radnika na crno

Izvor: Blic, 10.Jul.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola u pekarama i fastfudovima: Inspektori u Beogradu zatekli 58 radnika na crno

Inspektori za rad tokom nadzora u Beogradu naišli su na 58 radnika koje poslodavci nisu prijavili, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U jučerašnjim pojačanim nadzorima Inspektorata za rad na gradilištima, u ugostiteljskim i trgovinskim objektima, objektima brze hrane i pekarama, kod 74 poslodavca u Beogradu, od 614 radno angažovanih osoba, zatečeno je 58 radnika "na crno", navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na teritoriji 17 okruga i u Beogradu, inspektori rada su izvršili pojačane nadzore u bankama. Kontrolisano je 299 sedišta banaka sa ukupno 5.880 zaposlenih.

Ukupno je u nadzorima podneto 27 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato sedam prekršajnih naloga, doneto 28 rešenja u oblasti radnih odnosa, 40 rešenja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, i dva rešenja o zabrani rada.

- S obzirom na broj radnika "na crno", Inspektorat za rad će i ubuduće organizovati vanredne nadzore u Beogradu - poručili su iz ministarvstva.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nakon nadzora poslodavci prijavili 240 radnika u Jablaničkom okrugu

Izvor: Blic, 10.Jul.2015

Prilikom nadzora Inspektorata za rad u Jablaničkom okrugu, od četiri kontrolisana privredna subjekta, kod dva poslodavca zatečeno je 130 lica koja su radila na "crno", saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...Kako se navodi u saopštenju, jedan poslodavac...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.