Izvor: Blic, 06.Feb.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske vlasti predložile jednokratnu novčanu pomoć porodiljama

Gradska uprava predložila je da sve nezaposlene porodilje koje žive na području Beograda dobiju jednokratnu novčanu pomoć, saopštila je danas gradska služba za informisanje.



"Očekuje se da će novčana pomoć biti u visini jedne prosečne plate", izjavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić koji je inicirao isplatu te pomoći porodiljama.

Antić je kazao da je gradonačelnik Dragan Đilas prihvatio njegov predlog i da bi Skupština grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trebalo da o tome raspravlja na sednici zakazanoj za 11. februar. Na istoj sednici skupština će razmatrati i predlog da se iz gradskog budžeta finansira naknada za trudničko bolovanje za sve trudnice koje žive na teritoriji Beograda, dodao je Antić.

"Želeli smo da pomognemo i porodiljama koje su nezaposlene, te će i njima, ukoliko odluku podrži većina u gradskoj skupštini, biti odobrena jendokratna novčana pomoć", kazao je Antić.

U Beogradu se godišnje porodi oko 8.000 žena, a više od 1.000 koristi trudničko bolovanje i prima 65 odsto plate. Ta razlika od 35 odsto biće im isplaćivana iz budžeta, navedeno je u saopštenju.

Gradonačelnik Beograda je ranije kazao da će novac za trudnice biti obezbeđen iz gradskih rezervi i ušteda dogovorenih racionalnijim poslovanjem Gradske uprave.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć nezaposlenim porodiljama

Izvor: B92, 06.Feb.2009

Beograd -- Sve nezaposlene porodilje koje žive u Beogradu dobiće jedokratnu novčanu pomoć u visini jedne prosečne plate, saopšteno je iz Gradske uprave... Predlog ove, kao i odluke da se iz gradskog budžeta finansira razlika naknade za trudničko bolovanje za sve trudnice koje žive na području...

Nastavak na B92...

Prosečna plata za nezaposlene mame

Izvor: Danas, 06.Feb.2009

Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, inicirao je, a gradonačelnik Dragan Đilas prihvatio, da sve nezaposlene porodilje koje žive na području glavnog grada dobiju jednokratnu novčanu pomoć.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.