Grad Beograd od sad podeljen na pet zona, prihod u budžetu - 100 miliona dinara

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Beograd od sad podeljen na pet zona, prihod u budžetu - 100 miliona dinara

Odlukom odbornika gradske skupštine, umesto dosadašnjih devet, grad Beograd će imati pet zona, a prema rečima predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića na osnovu takve odluke očekivani prihod je 100 miliona dinara od iznajmjivanja prostora nad kojima grad ima vlasnička ovlašćenja.

Odlukom iz 2011. godine Beograd je podeljen na osam zona i jednu ekstra zonu, a današnjom odlukom grad Beograd će imati četiri plus jednu ekstra zonu.

Imali smo nekoliko različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << propisa koji su određivali zone na teritoriji Beograda, svaka organizaciona jedinica je uređivala svoje zoniranje, što mislimo da nije dobro, rekao je Nikodijević.

Uzeli smo podatke iz uprave poreskih prihoda na osnovu kojih se uređuje iznos poreza na imovinu.

Sada ćemo u svim organizacionim jedinicama koristiti istu odluku da bismo u

svim oblastima uveli jednakost.

Odobrnik Demokratske stranke u skupštini Beograda Zoran Alimpić je istakao da će ovakom odlukom nekim privrednicima uvećati kirija za tri puta, što će loše uticati na privredni ambijentu u gradu.

Grad Beograd je danas uveo nove namete i kada su u pitanju lokalne administrativne takse, koje su povećane i kada su u pitanju zone koje dodatno opterećuju mala i srednja preduzeća, rekao je odbornik Demokratske stranke Balša Božović i istakao da DS nije podržala takvu odluku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.