GRUPA BLOK AUT OBJAVLJUJE HIMNU BEOGRADU

Izvor: Kurir, 08.Mar.2011, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPA "BLOK AUT" OBJAVLJUJE HIMNU BEOGRADU

BEOGRAD- Alternativni sastav "Blok aut" planira uskoro da objavi disk sa spotom, kraćom radijskom i kompletnom devetominutnom verzijom pesme "Beograd spava", koju je u originalu izvodila grupa "U škripcu", saopštio je promoter "Long plej".

- "Beograd spava" je jedna od skrivenijih himni Beograda, koju treba vratiti na velika vrata kao još neke stare pesme, koje su tako dostojanstvene, da nikako nisu mogle da se izbore sa gomilom raznoraznih 'hitova' poslednjih godina, kaže gitarista >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Nikola Vranjković, a prenosi promoter.

"Blok aut" su obradili "Beograd spava" sa "O je!" (1983) drugog albuma "U škripcu", jer Vranjković kaže da su u bendu smatrali, između ostalog, "da ta pesma leži" njihovom pevaču Milutinu Miti Jovančiću.

- Nismo imali nameru da pravimo naše viđenje pesme, pa da je skroz izokrenemo i oskrnavimo. Meni je obrada pesme kao generalna automobila. Vraćanje te pesme u život važniji je zadatak nego da je promenim da bude potpuno drugačija", naveo je Vranjković.

"Blok aut" očekuju nastupi 26. marta na "Long najt", u organizaciji "Long pleja", 2. aprila u novosadskom klubu "Trema" i 8. i 9. aprila u niškom "Fidbeku".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Block Out objavljuju himnu Beogradu

Izvor: B92, 09.Mar.2011, 10:55

Beogradski sastav Block Out planira uskoro da objavi disk sa spotom, kraćom radijskom i kompletnom devetominutnom verzijom pesme "Beograd spava", koju je u originalu izvodila grupa "U škripcu", saopštio je promoter Long play..."'Beograd spava' je jedna od skrivenijih himni Beograda, koju treba vratiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.