Festival urbanog biciklizma danas u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival urbanog biciklizma danas u Beogradu

Treći beogradski festival urbanog biciklizma "Beograd Velograd" održače se danas od 16.00 pod sloganom "Svako je biciklista", najavili su organizatori. Cilj festivala je promocija praktičnog, jeftinog, ekološkog i održivog načina transporta kao što je vožnja bicikla, ali i povećanje bezbednosti biciklista i unapređenje biciklističke infrastrukture u Beogradu.

Narandžasta biciklistička tura je centralni događaj "Beograd Velograd" festivala, na kojoj će se tradicionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << okupiti Beograđani u grupnoj vožnji kroz grad u dužini od oko 11 kilometara.

Na startu ture, na Trgu Republike, prvih 500 učesnika dobiće narandžaste majice festivala, a nakon toga Beograđani će krenuti u grupnu vožnju u kojoj će biciklom preći put od Trga, kroz Terazijski tunel, preko Novog Beograda i Mosta na Adi do Savamale i Kulturnog centra "Grad".

Na taj način će stotine Beograđana poslati poruku da je svako biciklista i da bi bicikl trebalo svakodnevno koristiti kao sredstvo prevoza, čija je upotreba ujedno i najzdravija, ekološki najbolja i najpraktičnija za kretanje kroz grad.

Na kraju ture, u KC "Grad", ambasador Holandije u Srbiji Laurent Stokvis dodeliće tri ručno pravljena bicikla pobednicima "Beograd Velograd" foto-konkursa.

Pobednici će biti oni čije su fotografije sa biciklima na Facebook stranici festivala osvojile najveći broj glasova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Beograd: Održan festival urbanog biciklizma (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2015

Međunarodni festival "Beograd Velograd 2015", biciklisticka trka kroz Beograd, uz ucešće oko 1.000 biciklista, među njima i 93. godišnji nekadašnji reprezentantivac, startovala je danas po podne sa Trga Republike, uz poruku organizatora da bi bicikl trebalo svakodnevno koristiti kao prevozno sredstvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.