Dve mobilne česme postavljene u centru grada

Izvor: Studio B, 30.Sep.2014, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve mobilne česme postavljene u centru grada

Zajedničkim angažmanom grada i „Beogradskog vodovoda i kanalizacije", Beograd je danas dobio dve mobilne javne česme po ugledu na evropske metropole.

Postavljene su na Trgu Slavija i u Knez Mihailovoj ulici, a prema najavi gradske sekretarke za komunalne i stambene poslove Nine Jandrić, na ovim lokacijama biće do početka zime.

- Mobilne česme su praktičnije i jeftinije rešenje u odnosu na auto-cisterne. Pored toga su i lepše i funkcionalnije. Na ovaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nastavljamo inicijativu gradonačelnika da život građanima učinimo lagodnijim. Sekretarijat vodi računa o održavanju česmi i fontana na deset gradskih opština. Trenutno u nadležnosti ima oko 140 česmi i 40 fontana, što je duplo veći broj u odnosu na proteklih pet, šest godina - istakla je Nina Jandrić.

Česme mogu da se premeste sa jedne lokacije na drugu, što je njihova velika prednost. Biće postavljane uglavnom u centru grada, tokom letnjih meseci. Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar Veselinović precizirao je da se ove godine malo duže čekalo zbog procedure javnih nabavki, ali da će naredne godine građanima česme biti na raspolaganju već s prvim toplim danima.

Mobilne česme urađene su po ugledu na one koje postoje u velikim evropskim gradovima. Model u Beogradu identičan je onom u Beču, samo što nosi znak našeg javnog komunalnog preduzeća. Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedio je Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a instalaciju i samo postavljanje obavilo je JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.