DAN MLADOSTI: U Kuću cveća uveliko pristižu poštovaoci druga Tita

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN MLADOSTI: U Kuću cveća uveliko pristižu poštovaoci druga Tita

Već od ranih jutarnjih časova veliki broj poštovalaca lika i dela Tita okuplja se ispred Muzeja istorije Jugoslavije kako bi obeležili njegov rođendan iliti Dan mladosti.

Mahom su to stariji sugrađani koji su živeli u Titovoj "Jugi", koji su došli da odaju počast Maršalu.

Prigodno, obukli su unifrome, poneli štafete, ali cveće. Tako već 36 godina koliko je prošlo od njegove smrti ne propuštaju ovaj dan da posete Kuću cveća i nekako mu se oduže za život kakav su imali tokom njegovog vođstva.

- Ovo je jedini dan koji me podseća na lepa vremena, a napisala sam juče i pesmu posvećenu Titu - kaže Jelena P.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTAFETA ZA GODINE NE PITA Gužva u Kući cveća za 25. maj

Izvor: Blic, 25.Maj.2016

Već od ranih jutarnjih časova veliki broj poštovalaca lika i dela Josipa Broza Tita okupio se ispred Muzeja istorije Jugoslavije kako bi obeležili 25. maj - Dan mladosti. Mahom su to stariji sugrađani koji su živeli u Titovoj "Jugi", koji su došli da odaju počast maršalu.

Nastavak na Blic...

Maršalu još stižu štafete

Izvor: Večernje novosti, 25.Maj.2016

Dan mladosti i Titov rođendan u Beogradu obeležilo više stotina građana. Amira Ćatović: Vreme kada smo čekali slet nikad se neće ponoviti JUGOSLOVENSKE trobojke sa petokrakom vijore se kraj zastava bivših republika SFRJ i crvenih barjaka Saveza komunista.. Desetine autobusa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.